Közérdekű 2019. november 07.
Biztonságosabb lesz a Hideg sori út, betömik a szeméttel teli pincéket

Alig több mint egy évtizede készült el a ma megszokott Hideg sori út, buszközlekedéssel, buszmegállókkal, de indokolttá vált a felújítása. Így a nyári Kiss Ernő utcai beruházást az avasi 810 méteres felhajtó útszakasz aszfaltozása követi. Az építés tavasszal várható, jelenleg az előkészítő munkálatok folynak és okoznak némi közlekedési torlaszt.

Ezekben a hetekben végzi a Mivíz az ivóvíz-vezetékek karbantartását a talajszint alatt, közben az érintett domboldalon bozótirtás folyik, és a Miskolc Holding beruházása kapcsán az út alá lógó üres, elhagyott pinceszakaszokat is betömedékelik, más nyílásokat pedig (amelyek illegális szemétlerakásra szolgáltak) befalaznak. Épp ez az egyik indoka az egész beruházásnak: biztonságosabbá kell tenni az utat szerkezetileg, szélesíteni, alkalmasabbá a buszközlekedés fogadására, megoldani a gyalogosforgalmat is, az esővíz-elvezetést. November végére ezek a munkák lezárulnak, akkor télre szünetel a beruházás – majd tavasszal folytatják a végleges, új aszfaltréteg felrakásával. Mindez a Hideg sor teljes lezárásával nem jár, sem most, sem akkor. De részleges forgalomkorlátozásokkal igen, tehát az kocsiknak nehezebb dolga lesz erre autózva, erre számítani kell.

Ennek a felújításnak is lesz folytatása, tehát egy harmadik lépcső a Győri kapuban. Akkor majd (jövőre) a Thököly híd, illetve a Thököly utcának a Kiss Ernőhöz való csatlakozása alakul át. Megerősítik a hidat, javítják az útfelületet, önálló kanyarodósávot létesítenek a Vasgyár felül a Thököly utcára.