Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 10.
Birkózó csapatbajnokság a Körcsarnokban

Magyarország diák -és serdülő korcsoportos birkózó csapatbajnokságának, mely egyben Szalontai Zoltán Emlékverseny is volt, december 8-9-én a Miskolci Egyetem körcsarnoka adott otthont. A rendező DBC-MVSI fiataljai a negyedik és nyolcadik helyet érdemelték ki a rangos vetélkedésen.

Szombaton a diák korosztály küzdelemsorozatára 15 csapat sorakozott fel, melyeket három 3-as és a három 2-es csoportba osztottak be. A DBC-MVSI csapata a Tatabányával került egy csoportba és simának mondható 38-15 arányú győzelmet aratott. A miskolciaknak csoportgyőztesként, a legjobb 6 között, az újabb sorsolást követően az ESMTK és a Vasas SC csapatával kellett farkasszemet nézniük. A későbbi győztes ESMTK ellen 31-19-es tisztes vereséget szenvedtek a házigazdák, akik a Vasas SC ellenében 29-17-es győzelmet arattak, ami a csoport 2. helyét jelentette számukra.

A bronzéremért a Ceglédi VSE csapatával mérkőztek meg a vendéglátók. A találkozó 33-20 arányú vereséggel zárult, így az Orliczki Zénó, Balázs Éda, Tóth Zoltán, Bodnár Vincze, Oros Ádám, Koleszár Evelin, Szlifka Mihály, Szinay Szabolcs, Bíró Balázs DBC-MVSI a 4. helyen zárta a bajnokságot.

Vasárnap a serdülő korcsoport résztvevői léptek a Körcsarnok szőnyegére. A 13 csapatot egy 3-as és öt 2-es csoportra osztották. A DBC-MVSI az FTC gárdáját kapta ellenfélként és szoros mérkőzésen, végig kiélezett csatában 22-20 arányban alul maradt, így nem jutott be a legjobb 6 közé, végül a 8.helyen fejezték be a bajnokságot. A csapat tagjai voltak: Túróczi Gábor, Orliczki Bendegúz, Botos Dominik, Kádas Krisztián, Balázs Teo, Zurai Rajmund, Porteleki Dávid, Szinay Csaba, Oláh Gergő, Juhász Erik, Toplenszki Bálint, Toplenszki Máté. A korcsoport magyar bajnoka szintén az ESMTK lett.

A DBC-MVSI sportolóit Lakatos Győző, Juhász Sándor, Repka Attila és Bacsó Alex készítette fel.

A csapatbajnokságon Szalontai Zoltán családjának felajánlására különdíjjal jutalmazták meg 2018. legjobb diák és serdülő korosztályú miskolci versenyzőit. Az ajándékokat Botos Dominik, valamint a serdülő válogatottban a DBC-MVSI-t képviselő  Szinay Csaba és Zurai Rajmund kapta meg.