Élet a városban
Sport
Sport 2021. január 31.
Az utolsó percben bukott 2 pontot a Diósgyőr

Az OTP Bank Liga 18. fordulójában, január 31-én, vasárnap a csütörtökön igazolt David Vaněček góljával a DVTK szerzett vezetést az első félidőben a Budafok ellen. A második félidőben Diego Živulić piros lapot kapott, majd az utolsó lehetőségét gólra váltotta a vendégcsapat, amivel pontot mentettek.

OTP Bank Liga 18. forduló

Diósgyőri VTK - Budafoki MTE 1-1 (0-1)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Bognár Tamás (Buzás Balázs, Szalai Balázs; Antal Péter, Lovas László).
DVTK: Antal - Grgić, Milović, Soldo, Marin - Márkvárt, Shestakov - Dražić, Grozav, Suljić - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.
BMTE: Póser - Huszti A., Jagodics M., Oláh B., Zeke - Csonka, Filkor - Skribek, Kovács D., Ihrig-Farkas - Zsóri. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.

Csere: Suljić helyett Max, Grozav helyett Ivanovski, Skribek helyett Takács R. és Zsóri helyett Kulcsár K. mind a 46., Vaněček helyett Živulić a 68., Ihrig-Farkas helyett Szabó M. a 77., Márkvárt helyett Rui Pedro a 79., Dražić helyett Hegedűs J. a 86. percben.
Sárga lap: Vaněček a 24,., Ihrig-Farkas a 35., Márkvárt a 79., Jagodics M. a 81., Huszti A. a 87, Oláh B. a 88., Max a 90+5. percben.
Piros lap: Živulić a 83. percben.
Gólszerző: Vaněček (1-0) a 40., Kulcsár K. (1-1) a 90+5. percben.

Kulcspillanatok

40. perc: Vaněček csúsztatta Suljićnak Milović felívelését, majd Grozav emelte a védők fölött a balszélen felfutó Marinnak, aki laposan középre lőtte, ahol David Vaněček közelről a hálóba kotorta a labdát, 1-0

83. perc: Piros lapot kapott Diego Živulić, aki egy diósgyőri szöglet után követett el valamit, ami nem tetszett Bognár játékvezetőnek

90+5. perc: Vendég szabadrúgás 26 méterről, Kovács Dávid laposan a lábak között kapu bal oldalába lőtt, 1-1

Zoran Zekić: -  Láttam jó és rossz dolgokat is az első félidőben. A vezető gól megnyugtatott, bár nem játszottunk megfelelően, kevés labdát játszottunk meg, és ha visszaszereztük, hamar el is adtuk azt. A félidőben módosítottunk a felálláson a középpálya megerősítésének érdekében, valamint agresszívabb játékot kértem. Az első tíz percben működött is az elképzelés, utána azonban a Budafok akarata érvényesült, többet birtokolták a labdát, a mi részünkről hiányoztak a jó energiák. Nem ilyen mélyen akartunk védekezni, de túl sok labdát veszítettünk el, ezért szorultunk be a kapunk elé. Az a legfájóbb, hogy Pakson is úgy kaptunk gólt, hogy a saját kapunktól 30-35 méterre labdát veszítettünk, ez nem fér bele. Bátrabban kell játszani, hogy többet birtokoljuk a labdát. Néha olyan kényelmesnek láttam a csapatot, mintha 25 ponttal többünk lenne. A piros lap néha döntő, néha nem, ma az volt. Két pontot veszítettünk, de továbbra is küzdeni kell a végsőkig.  Most mindenki nagyon csalódott az öltözőben, ami azt is jelenti, hogy a játékosokat nagyon zavarja a jelenlegi helyzet. Három napunk van felkészülni a PAFC elleni bajnokira, ebbe az időbe elemzések és egy-két taktikai edzés fér bele, de a lehető legjobban fogjuk felhasználni a rendelkezésre álló időt. 
Csizmadia Csaba: - Ahogy kezdtük, úgy fejeztük be a mérkőzést, mert a 30. percig mi birtokoltiuk többet a labdát. Nem gondoltam volna, hogy ilyen könnyen kapunk gólt. Egy sérülés miatt megzavarodott a csapat, ebben az időszakban az összes lecsorgót a DVTK szedte össze. A vége lőtt egy perccel már elkönyveltem a vereséget, de szerencsére van egy olyan játékosunk, mint Kulcsár Kornél, aki bebizonyította, hogy csereként is lehet rá számítani. A játék és a helyzetek alapján a sors igazságtalansága lett volna, ha ma nem szerzünk pontot.

(Forrás: www.dvtk.eu)