Koronavírus 2020. október 30.
Az éttermekben és szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszk

Az intézkedés hétfőtől lép életbe. A kormány döntése alapján szigorodnak a maszkviselési szabályok, például az éttermekben, szórakozóhelyeken is kötelező lesz a maszkviselés, csak arra az időre lehet majd levenni őket, amíg eszik-iszik az ember. Ugyanilyen szigorítást vezettek be nemrégiben Olaszországban is. Nálunk ez az intézkedés hétfőn lép életbe - jelentette be Kiss Róbert, az ügyeleti központ vezetőhelyettese az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője hozzátette: meredeken emelkedőben van a járvány az országban, és a kormány azon van, hogy az ország működőképessége megmaradjon, és arra törekszik, hogy a mindennapjainkat ne bénítsa meg a vírus. Ehhez azonban be kell tartania mindenkinek a maszkviselés szabályait, illetve a köhögés, tüsszentés etikettjeit. Emellett persze kerülni kell a zsúfolt, zárt helyeket.

Azt is hozzátette, hogy egyre több mintavételre van szükség, ezért újabb 200 mintavételi egységet nyitnak meg az országban.