Élet a városban
Sport
Sport 2019. március 05.
Az ELTE-BEAC otthonában nyert a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem férfi kosárlabda csapata részéről kicsit döcögősen folyt a játék a március 4-én, Budapesten megrendezett mérkőzésen. A Magyar Egyetemi Főiskolai Bajnokság (MEFOB) keretében lejátszott találkozón végül magabiztosan győztek a vendégek az eddig még nyeretlen ELTE-BEAC ellenében.

Nehezen pörgött a borsodi csapat, így a derekasan célzó házigazda könnyű kosarakkal indította a mérkőzést. A teljes első félidőben gyakorlatilag egyenlő erők csatáztak a pályán, ám a folytatásban állandósította a 10 pont feletti távolságot a Miskolci Egyetem. Rengeteg üres helyzetet puskáztak el a vendégek, így vártnál ugyan nehezebben, de összességében magabiztosan nyerték meg a találkozót.

ELTE-BEAC – Miskolci Egyetem 50-72 (15-23, 11-11, 15-20, 9-18)

Egyetemi Bajnokság, Budapest, Tüskecsarnok

Vezette: Józsa András Junior, Németh Patrik.

ELTE BEAC: Molnár (10/3), Koncz (13), Czinner (15/9), Mayer (2), Somosi (6). Csere: Kósy (4), Szeller, Kovács, Torda. Edző: Varga Zsolt.

MEAFC: Takács (14/6), Szanyi (4), Kopasz (2), Hartman (10), Lippai (22). Csere: Gonda (17/9), Orliczki B. (3), Orliczki Már. Vezetőedző: Drahos Gábor.

Drahos Gábor:  - Szerettem volna, ha sokkal gördülékenyebb a mai játékunk, ám nagyon sok hibával játszottunk. Ha nem a kispadról néztem volna végig a találkozót, azt is mondhatnám, hogy jó volt a védekezésünk, ám a kevés kapott pont ellenére nem volt az. A győzelem nem forgott veszélyben, begyűjtöttük, de a folytatásban ennél sokkal tudatosabban és okosabban kell kihasználni értékeinket a pályán belül. Gratulálok az ellenfélnek is, végig méltó ellenfelek voltak.

(Forrás: www.meafc.hu)