Közérdekű 2023. február 09.
Az alábbiakban olvashatják Veres Pál, Miskolc MJV polgármesterének közleményét

„Elkötelezett és büszke miskolci polgárként eddigi életem és valamennyi megbízatásom során, pedagógusként és polgármesterként is elsődleges feladatomnak mindig a város és az itt élők, a miskolciak szolgálatát tartottam – és tartom ma is. Éppen ezért szeretném ismét nyomatékosan megerősíteni, hogy amennyiben a miskolci diákság, a város és az egyetem érdeke úgy kívánja, és ezáltal az egyetem hallgatói visszakerülhetnek az Erasmus-programba, pedagógusként, miskolci lokálpatriótaként és felelős politikai szereplőként késlekedés nélkül, azonnal kész vagyok lemondani kuratóriumi megbízatásomról.

Szeretném ugyanakkor azt is hangsúlyozni, hogy őszintén hiszek abban, hogy nem ördögtől való, ha a mindenkori városvezetést és ezáltal a város érdekeit most, vagy a jövőben bármikor valaki képviseli az egyetemi kuratóriumban, ezáltal hidat képezve az intézmény és Miskolc között, ápolva, erősítve és fejlesztve a két fél kapcsolatát. Ez a feladat számomra pedagógusként nemcsak megtisztelő, hanem eredeti hivatásomból adódóan érthető és szakmába vágó is volt, hiszen magam is álltam az egyetemi katedrán, ismerem az egyetemi és a középiskolai oktatást is, így a diákság, a pedagógusok helyzetét, gondjait és elvárásait ismerve kész voltam és kész vagyok továbbra is legjobb tudásomat az egyetemi hallgatók és az universitas szolgálatába állítani.

A kuratóriumi megbízatással kapcsolatosan mindeddig sem jelzés, sem megkeresés nem érkezett hozzám sem az uniós szervezetek, sem a kormányzat, sem az egyetem vezetése felől. Természetesen cselekvésre készen várom az érintett intézmények, az uniós döntéshozók, a kormányzati szereplők állásfoglalását az ügyben, még egyszer hangsúlyozva, hogy a diákság érdekeit mindenek feletti prioritásként szem előtt tartva, ha ez szükségessé válik, azonnal kész vagyok lemondani.”