Közérdekű 2018. december 05. • Lejárt
Az Advent Miskolc programsorozat december 6-9 közötti programjai

Ezen a héten is folytatódik az Advent Miskolc programsorozat a Szent István téren. Érkezik a Mikulás, aki „beköltözik” a Szeretetdobozba, és hoz puttonyában gyermekműsort és szaloncukrot a gyerekeknek. Pénteken kórusverseny kelti énekre az Éneklő fenyőt, szombaton Auth Csilla ad karácsonyi koncertet. Vasárnap dr. Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője meggyújtja a város adventi koszorúján a második gyertyát.

Részletes program:

  • 2018. december 6., csütörtök, 18 órától Széltolók együttes gyermekműsora és beköltözik a Szeretetdobozba a Mikulás.
  • 2018. december 7., péntek, 16 órától általános iskolai kategóriában a kórusverseny résztvevői énekelnek Miskolc karácsonyfáján, az Éneklő fenyőn. 18 órától Szűcs Gabi koncertje az Advent Miskolc színpadán.
  • 2018. december 8., szombat, 17.30-tól miskolci tehetségek, Bliszkó Bianka és Bereczki Tünde karácsonyi műsora, 18 órától Auth Csilla koncertje a Szent István téren.
  • 2018. december 9., vasárnap, 16:00 órától: közös gyertyagyújtás.

Idén a Családok évét hirdette meg a kormány, és a Szent István téren lévő óriási adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásakor Miskolc a családokat is ünnepli.
A 4 gyertyagyújtás ünnepsége az Anya, az Apa, a Gyermek és a Család fogalma köré épül.
A második gyertyát dr. Alakszai Zoltán, Miskolc város jegyzője gyújtja meg, közreműködik a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium.

  • 2018. december 9, vasárnap, 18 órától az Éneklő fenyőn a Magyar Vöröskereszt Ifjúsági Szervezete
     

Hivatkozások