Közérdekű 2018. december 01. • Lejárt
Az Advent Miskolc programsorozat december 1-2 közötti programjai

  • 2018. december 1. szombat 17:30 órától: Az Advent Miskolc színpadán ifjú miskolci tehetségek, Köszörűs Sára és Kerekes Dorina Petra énekel, majd Wolf Kati ad koncertet.
  • 2018. december 2., vasárnap, 16:00 órától: közös gyertyagyújtás.

Idén a Családok évét hirdette meg a kormány, és a Szent István téren lévő óriási adventi koszorú gyertyáinak meggyújtásakor Miskolc a családokat is ünnepli.

A 4 gyertyagyújtás ünnepsége az Anya, az Apa, a Gyermek és a Család fogalma köré épül.

Az első gyertyát Pfliegler Péter alpolgármester gyújtja meg, közreműködik a Fráter György Katolikus Gimnázium és a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola.

Az ünnepség részeként az Éneklő fenyőn a Fráter Kórus és a Frater Schola Viridis adja elő karácsonyi műsorát.

  • 2018. december 2., vasárnap, kb. 16.30: megérkezik Miskolc adventi villamosa a Szent István térre.

Miskolc páratlan karácsonyi programkínálatát a város adventi villamosa teszi teljessé, amely december 2-án, a gyertyagyújtási ünnepség végére érkezik a Szent István térre.

  • 2018. december 2. vasárnap 18.00 órától Éneklő fenyő! Miskolc karácsonyfája ismét megelevenedik!

Az Advent Miskolc programközpontját, a Szent István teret november 26-ától díszíti Magyarország első Éneklő Fenyője, a város karácsonyfája. A 10 méter széles alapon álló, 7 méter magas, fenyőfa alakú színpad díszítéséhez többek között 2 és fél tonna fenyőágat és 300 méter világító füzért használtak fel.

Az Éneklő fenyő programot közösségépítésre találták ki; azért, hogy a csapatok együtt készüljenek, együtt nevessenek, és közös élményeket szerezzenek ezen az igazán különleges színpadon, miközben előadják produkciójukat. A korábban meghirdetett 12 időpont mind foglalt!

December 2-án, vasárnap 18 órától a Magyar Máltai (Táncoló) Szeretetszolgálat adja elő műsorát az Éneklő fenyőn!

További érdekességek, videók az Éneklő fenyő facebook oldalán

Hivatkozások