Közérdekű 2022. április 25.
ÁSZ-vizsgálat: elkötelezett az önkormányzat a hibák korrigálása terén

Miskolci nevelési-szociális intézményeket vizsgált a közelmúltban az Állami Számvevőszék. A vizsgálat eredménye alapvetően kedvezőnek bizonyult, mindamellett az állami hatóság a javítanivalókról is tájékoztatta a szervek vezetését.


Az Állami Számvevőszék „Az önkormányzati intézmények ellenőrzése - Az önkormányzat és társulás irányítása alá tartozó intézmények integritásának monitoring típusú ellenőrzése" című ellenőrzés során feltárt helytelen gyakorlatok megszüntetése érdekében figyelemfelhívó levéllel fordult a Miskolc MJV Önkormányzata hatáskörébe tartozó Miskolci Integrált Óvodai Intézmény, Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, Miskolci Egészségfejlesztési Intézet vezetőihez.


A jelentések megállapításokat (szabálytalanságokat) nem tartalmaznak, az intézmények integritás szempontú kockázati értékelését mutatják be. Az intézményvezetőknek címzett figyelemfelhívó levelek tartalmazták a továbblépéshez szükséges információkat, az ellenőrzés során feltárt hiányosságokat.


Miskolc MJV Önkormányzata nevében Veres Pál polgármester válaszlevélben jelezte elköteleződését a hibák, hiányosságok javítása és ezáltal az integritásalapú működés fejlesztése tekintetében.


Az Állami Számvevőszék elnökeként Domokos László az alábbiakról tájékoztatta Veres Pált: „Örömmel tölt el, hogy az irányító szervek vezetőinek döntő többsége - és Ön is ezek közé tartozik - elkötelezetten munkálkodik a fenntartott intézmények jobbá válása és ezáltal az integritás alapú közszolgáltatások fejlesztése érdekében."