Élet a városban
Sport
Sport 2020. május 27.
Aho Nina az Aluinvent DVTK játékosa

A sokszoros utánpótlás válogatott Aho Nina, az egyik magyar sportkiválóság az Aluinvent DVTK színeiben folytatja pályafutását.

 

Hazatért Magyarországra az elmúlt években az amerikai Duquesne Egyetemen játszó Aho Nina. Három évvel ezelőtt jelentkezett a híres Pittsburgh-i egyetemre, ahol kitűnően tanult és természetesen kosárlabdázott. Tanulmányait befejezve idén hazaköltözött és itthon csapatunkban folytatja sportolói karrierjét.

Nina édesapja a nyugat-afrikai Beninből származik, ösztöndíjjal került Magyarországra, ahol megismerte Nina édesanyját. Nina mindig is nagyon energikus, mozgékony gyerek volt, így jó döntésnek bizonyult, hogy harmadikos korában elkezdjen a CSATA DSE kosárlabda edzéseire járni. Ezután a 5 évet játszott a Vasas Akadémia csapatában is.

Nina az Egyesült Államokban töltött éveit pozitívan értékeli, az egyetemen nemzetközi kapcsolatok szakra járt. A tengerentúli évei alatt összesen 68 mérkőzésen szerepelt.

Nina személyével egy sokoldalú, több poszton is bevethető, nagyon jó szellemiségű, felnőtt válogatott kerettaggal erősödött csapatunk magja. -nyilatkozta Völgyi Péter, az Aluinvent DVTK sportszakmai igazgatója.

Már nagyon várom, hogy itthon újra belevethessem magam a kosárlabda életbe. - árulta el Nina. - Mindig is csapatjátékos voltam, szeretek a társaimnak segíteni és velük együtt dolgozni a közös célokért. Nagyon örülök, hogy hazatérésem után sikerült szerződést kötni az Aluinvent DVTK csapatával. Várom már a közös munkát és minden erőmmel azon leszek, hogy maximumot nyújtsam minden edzésen és mérkőzésen. Hiányzott már a hazai közönség, és mint tudjuk a diósgyőri szurkolók a legnagyobbak!

Névjegy

Vezetéknév: Aho
Keresztnév: Nina Daniella
Születési idő: 1997.06.24.
Születési hely: Budapest
Magasság: 175 cm
Poszt: hátvéd

Játékos pályafutás

2016/2020 Pittsburgh-i Duquesne Egyetem
2011/2016 Vasas Akadémia
2007/2011 CSATA DSE

Sikerei

U18 3x3 VB 3. helyezés (2015)
Európa bajnok 3x3 1. helyezés (2015)
U17 VB 3. helyezés (2014)
U16 Európa bajnok 3. helyezés (2013)