Közérdekű 2022. november 25.
Adventi Matiné

A Művészetek Háza Béke Art Moziterme Adventi Matiné programja keretében idén is minden adventi hétvégén animációs és családi filmekkel várja az érdeklődőket. Az előadások szombaton és vasárnap 15:00 órakor kezdődnek.

 

2022. november 26-27. 15:00 – Béke Art Moziterem

Tündéri bajkeverő

magyarul beszélő luxemburgi-német animációs film, 85 perc, 2022

Rendező: Caroline Origer

Forgatókönyvíró: Silja Clemens, Pamela Hickey, Dennys McCoy, Greg Nix

Violetta már 337 évet tudhat maga mögött. Szakmáját tekintve pimasz és kíváncsi tündér. De van egy problémája: csak a rosszat tudja megidézni, akkor viszont el is veszik az emberek világában. Ahhoz, hogy visszataláljon a tündérek világába, össze kell fognia a 12 éves fióval, Maxival. Közös kalandjuk során Violetta egyre jobban megismeri önmagát.

 

2022. december 3-4. 15:00 – Béke Art Moziterem

A kis Winnetou

magyarul beszélő német családi kalandfilm, western, 103 perc, 2022

Bár a tizenkét éves Winnetou már igazi nagy harcosnak tartja magát, apja, Incsu Csunna még úgy érzi, bőven van még mit tanulnia fiának. Amikor rejtélyes okokból nem érkezik meg szokásos útvonalán a bivaly csorda, melyet annyira várt a törzs, a fiatal apacs úgy gondolja, eljött az ideje, hogy bebizonyítsa apjának rátermettségét. Kalandos útján segítségére lesz nővére és egy fiatal tolvaj, Tom is.

 

2022. december 10-11. 15:00 – Béke Art Moziterem

Pil - A neveletlen királylány

magyarul beszélő francia animációs kalandfilm, 89 perc, 2021

Pil egy vagány fiatal lány, aki egy középkori csendes kisvárosban tengeti mindennapjait. Egy nap, miközben besurran a kastélyba, szemtanúja lesz, amint egy gonosz bűbájjal megbabonázzák Rolandot, a trónörököst. Pil rájön, hogy most neki kell megmenteni a herceg életét és a királyságot. Ez a merész kaland a feje tetejére állítja az egész uradalmat.

 

2022. december 17-18. 15:00 – Béke Art Moziterem

Toldi - A mozifilm

magyar animációs film, 107 perc, 2022

Arany János elbeszélő költeményének főszereplője egy igazi magyar szuperhős, egy naphérosz. Toldi Miklós történetén keresztül tanúi lehetünk egy irgalmatlan erejű kamaszfiú felnövésének, aki megtanulja használni és uralni a saját képességeit, hogy Nagy Lajos király leghíresebb lovagjává válhasson. Jankovics Marcell és Csákovics Lajos rendezők animációs filmjében nemcsak az ármánykodó báttyal való viszályt és az önmagát kereső ifjú belső vívódásait éljük át, de teljes gazdagságában megjelenik benne a lovagi világ és a magyar puszta, illetve a lápvidék is. Együtt barangolunk Toldival a mocsárban és a XIV. századi Pest utcáin, ahogy mindennel és mindenkivel szembeszállva küzd az igazságáért.

 

Az előadásokra jegyek foglalhatók a www.cinemis.hu honlapon vagy elővételben vásárolhatók a mozi jegypénztárában, nyitvatartási időben (minden nap 15:30-20:30 között a Rákóczi utca 5. szám alatt).

Képmelléklet

Hivatkozások