Élet a városban
Sport
Sport 2019. április 01.
A "Sólymokkal" nem bírt el a MEAFC-Miskolc

A MEAFC-Miskolc NB I/B Piros-csoportjában szereplő férfi kosárlabda csapat március 31-én, vasárnap a Nagykörősi Sólymok csapatát fogadta az Egyetemi Körcsarnokban. Mivel a hazai győzelem elmaradt, így következik a tagság megőrzéséért vívott párharc a Bonyhád ellen.

Az előzeteshez képest a hazaiak még az utolsó pillanatban is változtatásra kényszerültek, mivel Szanyi sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot. A recept egyszerű volt a mérkőzés előtt, a MEAFC-Miskolc gárdájának csak győzelem esetén maradt volna esélye elkerülni a kiesés elkerüléséért rendezett párharcot.

Hazai szempontból rémálomszerűen indult a mérkőzés, sorra maradtak ki a tiszta lehetőségek, míg a vendégek első 6 mezőnykísérlete célba ért, közte 4 triplával, így pár perc után 0-16 állt az eredményjelzőn. A roppant lendületet kapó kőrösieket a folytatásban sem sikerült feltartóztatni, s szinte minden támadásukat kosárral fejezték be (20-28).

A második negyed egyik oldalon sem a védekezésről szólt.  A vendégek továbbra is extra dobóformát mutattak, a Molnár-Lakosa-Viqueira-Mácsai kvartett tagjai egymást múlták felül, és az volt az ember érzése, hogy bárhonnan dobják rá a labdát, kosár lesz a vége. A hazaiak védelme csak asszisztálni tudott a nagykőrösi parádéhoz (75%!!!-al dobtak mezőnyből az első félidőben) és csak azért nem lett nagyobb a különbség, mert támadásban feljavultak a vendéglátók és a Takács-Thornton duó vezetésével látótávolságon belül tartották a Miskolcot (48-58).

A harmadik negyed ideges hangulatban kezdődött, mind a két oldalon sorban maradtak ki a dobások és a játékosok is inkább egymással és nem a játékkal foglalkoztak. Ment a verbális inzultálás (a vendégek egyik játékosa sportemberhez méltatlan tartalommal folyamatosan angolul fenyegette Thorntont...büntetlenül), majd a provokációnak felülve, egy büntetődobást követően Kopasz vesztette el a fejét és jutott a kiállítás sorsára. A mérkőzés ekkor kissé kicsúszott a játékvezetők kezei közül, akik sorban hozták a vitatható ítéleteket, amikkel inkább a hazai csapatot sújtották, megakadályozva őket abban, hogy közelebb zárkózzanak (63-71).

A negyedik negyedben mindent megtettek a hazaiak, hogy legalább a végjátékra legyen esélyük a mérkőzés megnyerésére, azonban a játékvezetők a sokadik hazaiakat sújtó ítéletüket követően a nézők hangos nemtetszés-nyilvánítása közepette, a technikai hibák osztogatásában vélték megtalálni a receptjét annak, hogy kézben tartsák a mérkőzést. Mindeközben a vendégek továbbra is extázisban játszva, sorra küldték helyükre a legnehezebb dobásokat is, megakadályozva a hazaiakat a mérkőzés eredményének megfordításában. A végjátékban a Nagykőrösnek mindenre volt válasza, így a végén már csak a különbség volt kérdéses. A 8 pontos differencia révén csupán az egymás ellen összevetésben lett jobb a MEAFC-Miskolc, így a borsodiak végeztek a 11. helyen (86-94).

Mivel a győzelem elmaradt, így hiába alakult a többi mérkőzés eredménye optimálisan a hazaiak szempontjából, nem sikerült elkerülni a play-out-ot. Egy remekül játszó és kiválóan dobó nagykőrösi csapat aratott megérdemelt győzelmet, mivel a hazaiak sem fejben, sem keménységben, sem küzdeni akarásban nem tudták azt a szintet hozni, ami egy ilyen mérkőzés megnyeréséhez kellett volna. 

MEAFC-Miskolc – Nagykőrösi Sólymok SE 86-94 (20-28, 28-30, 15-13, 23-23)

NB I/B Piros csoport 26.forduló. Miskolc, Körcsarnok, 200 néző.

Vezette: Gaál István, Gergely Csaba, Nepp László.

MEAFC-Miskolc: Orliczki Márton, Szögi (3), Tóth (8), Thornton (21/3), Fazekas. Csere: Takács (19/3), Lippai (14), Gonda (8/6), Béres (4), Szőke (4), Kopasz (3), Orliczki Mátyás (2), Edző: Drahos Gábor.

Nagykőrösi Sólymok SE: Andó (1), Molnár (20/6), Lakosa (13), Viqueira (20/12), Mácsai (18/6). Csere: Fehér (17/6), Kövecs (4), Szablics (1), Jókai, Petrás. Edző: Lakosa Zsolt.

Drahos Gábor (MEAFC-Miskolc):  - Nekünk a Bonyhád elleni párharcra kell készülni, csak ezzel kapcsolatban van értelme nyilatkozni. A Nagykőrösnek gratulálok, magáról a meccsről én nem szívesen nyilatkoznék.

Lakosa Zsolt (Nagykőrösi Sólymok):  - 12 ponttal, vagy többel szerettünk volna nyerni, végén ez nem sikerült, de az MTK is simán nyert Békésen, ilyen szempontból mindegy volt. Készülünk a rájátszásra.

 

A Piros-csoportos tagság megőrzéséért a Bonyhád csapatával kell élet-halál párharcot vívnia a MEAFC-Miskolc együttesének. A párharc 2 győzelemig tart, a győztes bennmarad, a vesztes jövőre a Zöld-csoportban folytatja. 

(Forrás: www.meafc.hu)