Élet a városban
Sport
Sport 2019. április 19.
"A saját kezünkben lesz a sorsunk"

A Diósgyőri VTK labdarúgó csapata április 20-án, szombaton, 17 órától a Paksi FC-t fogadja az OTP Bank Liga 29. fordulójában. 

Fernando Fernández: - Egy újabb döntő vár ránk szombaton, egy győzelemmel felzárkózhatunk a Paks mögé, és akár a kiesőzónából is elmozdulhatunk. Kemény mérkőzés lesz, minden egyes sikerért meg kell küzdeni, fontos, hogy a játékosok végig szem előtt tartsák ezt. Az utóbbi két mérkőzésen játékban léptünk előre, ami sajnos a pontokban alig jelentkezett, legutóbb Kisvárdán az utolsó pillanatban veszítettünk két pontot. Ezúttal ismét hazai pályán játszunk, és a céljaink eléréséhez rendkívül fontosak a DVTK Stadionban aratott győzelmek, ha valamikor, akkor most különösen szükségünk van minden szurkoló támogatására. A paksiak az elmúlt években jól szerepeltek, és ezt a bajnokságot is jól kezdték, de később hullámvölgybe kerültek, ezért talán nekünk kedvezőbb a helyzetünk, mert mi a kezdetektől a bennmaradás kiharcolására készülünk. Tudjuk, hogy ellenfelünk több problémával is küzd, sérült és eltiltott játékosaik nem léphetnek pályára, azonban egy ilyen kiélezett helyzetben többet nyom a latban, hogy ki tud jobban koncentrálni. Mindkét csapat hasonló cipőben jár, ellenfelünk a legutóbbi négy mérkőzésen nem talált be az ellenfél kapujába, és nekünk is gondjaink adódtak a támadások befejezésével, ezért döntő lesz, melyik csapat tud gólratörőbben játszani. Az mindenképpen mellettünk szól, hogy sok helyzetet alakítunk ki, Kisvárdán ugyan egy öngóllal vezettünk, de emellett több tiszta lehetőségünk is volt. Ha ezekben a szituációkban pontosabbak leszünk, akkor ismét ránk mosolyog a nap.

Csertői Aurél: - Nem foglalkozunk már vele, hogy legutóbb egy téves játékvezetői ítélet fosztott meg minket a győzelemtől, megy minden tovább a maga útján. Remélem, ezek a hibák - minden oldalról - a bajnokság folyamán kiegyenlítődnek, ami azt jelenti, hogy bízom benne, most már nem minket fognak súlytani az ilyen dolgok. Ebben a bajnokságban harmadszor találkozik egymással a két csapat, ezért sok újdonság már nem várható. Egy ilyen mérkőzésen a csapat jelenlegi formája dönthet vagy akár a játékosok egyéni döntései is kihatással lehetnek a találkozó végkimenetelére. Az a gárda gyűjthet három pontot, aki kevesebbet hibázik. Egy tipikus hatpontos mérkőzés vár ránk. Habár számunkra egy idegenben elért döntetlen ezúttal akár egy győzelemmel is felérhet.

(Forrás: www.dvtk.eu)