Élet a városban
Sport
Sport 2020. május 03.
A PannErgy-MVLC a koronavírus elleni harcra ajánlotta fel önkormányzati támogatása egy részét

A miskolci önkormányzat - még veszélyhelyzet kihirdetése előtt - huszonöt millió forintot biztosított az idei költségvetésből a Pannergy-MVLC Miskolci Vízilabda Club működéséhez. A koronavírus-járvány azonban felülírta a város még februárban elfogadott költségvetését, mára a vírus elleni védekezés, a gazdaság újraindítása, a város alapfeladatainak biztosítása kell, hogy prioritást kapjanak - emlékeztet május 3-i, vasárnapi közleményében a polgármesteri hivatal sajtóosztálya. - A város első vonalban szereplő vízilabda csapata ezt felismerve felajánlotta, lemond a veszélyhelyzet kihirdetéséig ki nem utalt önkormányzati támogatásról – amely 16,3 millió forint –, és ezt az összeget felajánlja a városnak a koronavírus helyzet kezelésére. A klub vezetése ezzel a gesztussal arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy ma az Önkormányzat legfontosabb feladata a vírus és annak negatív hatásai ellen való küzdelem - írták.

A 2019/2020-as vízilabda bajnoki évadból még 11 olyan bajnokságban vagy kupában nem zárult le a verseny, amelyben érdekeltek voltak a klub felnőtt- és utánpótlás csapatai. A koronavírus miatt így egyik napról a másikra állt le a munkavégzés a klubnál.

A csapat a COVID-19 koronavírus pandémia helyzetre való tekintettel jelenleg egyéni szárazföldi felkészülést végez, várva a 2019/2020. évi felnőtt és utánpótlás bajnokságok kapcsán a Magyar Vízilabda Szövetség döntésére.

(Forrás:www.minap.hu)