Élet a városban
Sport
Sport 2022. augusztus 29.
A miskolci Zöld Sportok Clubját képviselő Kovács Attila Gábor három aranyérmet is begyűjtött az augusztus 24-től Bulgáriában zajló rádiós tájfutó világkupán.

RÁDIÓS TÁJFUTÁS - Három világkupa-futamot nyert Bulgáriában

A Borovets térségében kijelölt, 1400 méter tengerszint feletti sprint pályán nyolc ellenőrzőpontot kellett megtalálniuk a résztvevőknek. A Zöld Sportok Clubját képviselő Kovács Attila Gábornak a verseny közben még arra is volt energiája, hogy magával vitte a célig az erdőben talált őz-agancsot, melyet később neki ajándékozott Viktor Tsenkov főrendezőnek.

A világkupa URH-versenyszámában több, mint egy órán át hegyi terepen kellett begyűjteni a kötelező pontokat. Az elnyűhetetlen Kovács ebben a számban is a legjobbnak bizonyult, megszerezve ezzel második vk-aranyát.

A harmadik versenyszámot az RH klasszikus jelentette, mely előtt Kovács Attila Gábor sajnos megfázott, náthás lett, ami rányomta bélyegét a teljesítményére is.  A Zöld Sportok Clubját képviselő sportoló ilyen körülmények között a 6. helyet érdemelte ki, ráadásul a bolgár Danev Panayot-tal holtversenyben, ami a sportágban ritkaság.

A miskolci sportember a foxoring versenyszámmal köszönt el a világkupától, ami legjobban hasonlít a tájfutásra, csak nehezebb annál. A szervezők igen részletgazdag, remek terepen tűzték ki a pályát, mely a tájfutóknak is csemege lett volna. Az ukrán Oleg Fursa sokszoros világ- és Európa-bajnok az egyik legjobb rádiós tájfutó a világon, de ezúttal vétett egy hibát, melynek következtében „lefutott a térképről”. Ez is közrejátszott abban, hogy az ismét magára találó Kovács Attila Gábor begyűjthette harmadik világkupa-aranyát Bulgáriában.

 

Eredmények:

Férfiak, M70-es kategória, sprint: 1. Kovács Attila Gábor (magyar, Zöld Sportok Clubja) 27:07 perc, 2. Oleg Fursa (ukrán) 30:27, 3. Götte Heinrich (német) 31:50.

URH: 1. Kovács Attila Gábor (magyar, Zöld Sportok Clubja) 63:21 perc, 2. Oleg Fursa (ukrán) 64:06, 3. Velikanov Mykola (ukrán) 69:12

RH klasszikus: 1. Oleg Fursa (ukrán) 41:33 perc, 2. Velikanov Mykola (ukrán) 59:17, 3. Kochergin Alexander (kazah) 62:04, …6. Kovács Attila Gábor (magyar, Zöld Sportok Clubja) 94:21

Foxoring: 1. Kovács Attila Gábor (magyar, Zöld Sportok Clubja) 58:38 perc, 2. Oleg Fursa (ukrán) 62:33, 3. Götte Heinrich (német) 79:38.

 

Kovács Attila Gábor Borovets városában, a foxoring versenyszám eredményhirdetésén. (Fotó: Magánarchívum)

KÉPALÁÍRÁS:

Kovács Attila Gábor Borovets városában, a foxoring versenyszám eredményhirdetésén.

(Fotó: Magánarchívum)