Élet a városban
Sport
Sport 2019. október 31.
A Magyar-kupa legjobb 32 csapata között a Diósgyőr

A DVTK jutott a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé, miután a 7. fordulóban már az első félidőben Dušan Brković és Florent Hasani találtaával kétgólos előnyre váltotta az kétosztálynyi különbséget és a döntő mezőnyfölényt. A második játékrészben betalált Szabó Bence is, így egy pillanatig nem forgott veszélyben a továbbjutás. A Magyar Kupa következő fordulójának párosítását a Pápa - Vasas mérkőzés után sorsolját, a mérkőzéseket december 4-én rendezik.

Magyar Kupa 7. forduló

FC Dabas - Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Dabas, FC Dabas Sporttelep, 200 néző. Játékvezető: Zierkelbach Péter (Gerorgiu Theodoros, Legeza László).
Dabas: Kovács Á., Eördögh L., Márton D., Fritz - Szabó Ba., Molnár P. - Riesz, Erős R., Szántó G. - Popov.  Vezetőedző: Erős Károly.
DVTK: Antal - Polgár, Brković, Tamás M., Vági - Iszlai, Szabó Be., Hasani - Bacsa, Tabaković, Prosser. Vezetőedző: Feczkó Tamás.


Gólszerző: Brković (0-1) a 13., Hasani (0-2) a 34., Szabó Be. (0-3) az 54. percben.

Erős Károly: -  Futballozni akartunk, azt kértem a játékosoktól, hogy próbáljanak bátran játszani, és nehezítsék meg az ellenfél dolgát. Emellett élvezzék ki, hogy élvonalbeli játékosok ellen léphetnek pályára, akik nagyon gyorsan játszanak.
Próbáltunk játszani, följebb védekezni, labdát szerezni, de egyszerűen nem engedte az ellenfél. Összességében nagyon jól szolgálta ez a találkozó a hétvégi mérkőzésre történő felkészüláést.
Gratulálok a játékosoknak a tisztes helytállásért, amit kértem, azt maradéktalanul végrehajtották!
Feczkó Tamás: - Szimpatikus és focizni akaró Dabast ismertünk meg a mérkőzésen. Nagyon örülök, hogy azok a játékosok, akik az utóbbi időben kevesebb lehetőséget kaptak, a kupában megmutatták, hogy lehet rájuk számítani.
Nagyon jó egyéni teljesítményeket láttam, és emellett csapatként is jól funkcionáltunk. Egyetlen hiányérzetem maradt: a rengeteg helyzetünk ellenére csak 3-0-ra győztünk.
Az viszont örömteli, hogy Orosz Marcell és Szűcs Kornál személyében két saját nevelésű fiatal is bemutatkozott az első csapatban.