Élet a városban
Sport
Sport 2021. február 09.
A Magyar Kupa legjobb 16 csapata között a Diósgyőr

A DVTK jutott a MOL Magyar Kupa 9. fordulójába, a legjobb 16 csapat közé.  Február 9-én, kedden, Tarpán az első gól öngólból esett, majd Mirko Ivanovski és Gheorghe Grozav is betalált.

MOL Magyar Kupa 8. forduló

Tarpa SC - Diósgyőri VTK 0-3 (0-2)

Tarpa, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szigetvári Márk (Buzás Balázs, Csatári Tibor).
Tarpa: Cserepko - Buda P., Kurilcsik, Gál R.,  Szics - Sándor I., Dobrovolszki - Szabó R., Vajda A., Nadimov - Dán. Vezetőedző: Mykhailo Ivanytsia.
DVTK: Malenica - Vági, Karan, Memolla, Pikk - Živulić, Iszlai - Suljić, Grozav, Makrai - Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Memolla helyett Soldo a 31., Iszlai helyett Zsiga a 46., Sándor I. helyett Fejes J., Dán L. helyett Bodnaruk és Szabó R. helyett Djácsenko a 64., Soldo helyett Szűcs K. és Grozav helyett Dražić a 67., Ivanovski helyett Shestakov a 75., Kurilcsik helyett Fülöp K. a 78., Nadimov helyett Trombola a 83. percben.
Sárga lap: Vajda A. az 53.Buda az 56., Živulić a 66. percben.
Gólszerző: Gál R. (0-1, öngól) a 32., Ivanovski (0-2) a 44., Grozav (0-3) az 58. percben.

Kulcspillanatok

32. perc: Tér nyílt a DVTK előtt, Suljić vezette fel a labdát, balra tette Pikknek, aki egyből középre lőtte, ahol Gál Richárd lábáról a saját kapujába pattant a labda, 0-1

44. perc: Iszlai ezúttal nem a balszélt játszotta meg, hanem Suljićot választotta, aki mellett elgurult a labda a 16-os vonalánál, de mögötte Mirko Ivanovski gyorsan reagált, belebökött a labdába, ami a kapu jobb oldalába gurult, 0-2

58. perc: Jobb oldali beadás már Suljićot is gólhelyzetben találta, de önzetlenül továbbpasszolta Gheorghe Grozavnak, aki a kapuba lőtt, 0-3

Zoran Zekić: - Tiszteltük az ellenfelet, több új játékost is kipróbáltunk, sok helyzetet alakítottunk ki. Nem állítom, hogy magas színvonalon játszottunk, de ma a legfontosabb a győzelem és a továbbjutás volt.

(Forrás: www.dvtk.eu)