Élet a városban
Sport
Sport 2020. január 18.
A Magyar Kupa bronzérméért játszhat a DVTK Jegesmedvék

Az Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa január 18-i, szombati első elődöntőjéből a Hydro Fehérvár AV19 csapata jutott a fináléba. A mérkőzés első két harmada szoros és nagy csatát hozott két-két góllal. A záró játékrészből viszont a fehérváriak jöttek ki jobban, így a DVTK Jegesmedvék együttese a bronzéremért játszhat január 19-én,vasárnap.

Expert-Borsod Agroker Magyar Kupa

Elődöntő

2020. január 18. 15:30

DVTK Jegesmedvék - Hydro Fehérvár AV19 2-6 (1-0, 1-2, 0-4)

Miskolci Jégcsarnok, 1.645 néző, játékvezetők: Nagy Attila, Németh Márton, Soltész Áron, Árkovics Gergő

DVTK Jegesmedvék: Rajna (Adorján) - Láda, Vandane, Rodman, Galanisz, Magosi - Ross, Szirányi, Harrison, Vas, Beach - Gőz, Dudás, Ritó, Tousignant, Kiss P., Miskolczi, Farkas, Vezetőedző: Marcel Rodman

Hydro Fehérvár AV19: Ouzas (Kornakker) - Campbell, Szabó, Erdély, Sarauer, Yogan, Stipsicz, Tikkanen, Kuralt, Timmins, Szabó, Busenius, Harty, Girard, Kóger, Sárpátki, Kiss, Dézsi, Mihály, Vezetőedző: Hannu Järvenpää

1-0 12:56 Dudás (Beach)
1-1 22:28 Harty (Girard, Mihály)
1-2 23:50 Timmins (Tikkanen)
2-2 29:18 Galanisz (Rodman, Szirányi)
2-3 46:11 Kóger (Tikkanen)
2-4 49:39 Yogan (Timmins)
2-5 53:07 Timmons (Harty, Kuralt)
2-6 58:29 Yogan (Harty, Kuralt)

Marcel Rodman:  - Jól kezdtük a meccset, úgy gondolom, hogy a mi akaratunk érvényesült. Az első két harmadban úgy játszottunk, ahogy terveztük és megbeszéltük. A záró játékrészben viszont védekezésben elkövettünk hibákat, amik megbosszulták magukat. Sajnálom, hogy így alakult a végeredmény, úgy érzem, hogy többet érdemeltünk volna ennél.

Hannu Järvenpää: - Negyven percig teljesen kiegyenlített volt a meccs. Mindkét csapat jól és gyorsan játszott. A szünetben azt kértem a fiúktól, hogy jobban figyeljünk a védekezésre és próbáljunk meg gyors, létszámfölényes kiugrásokat kialakítani. Ez végül bejött, ezekből szereztük a góljainkat. Az ellenfél vezetőedzőjének tisztelet jár, hogy közel hat perccel a vége előtt lehozta a kapusát, ebből is látszik, hogy ők is mindenáron meg akarták nyerni a meccset, akárcsak mi. 

A DVTK Jegesmedvék a bronzéremért küzdhetnek meg vasárnap, míg a Hydro Fehérvár AV19 csapata az FTC-Telekom – MAC Újbuda mérkőzés győztesével játszik a döntőben.

(Forrás: www.dvtk.eu)