Élet a városban
Sport
Sport 2020. február 22.
A MAC nyert a Népkertben a DVTK Jegesmedvék ellen

A férfi jégkorong  Tipsport Liga február 21-i,  pénteki játéknapján a MAC Újbuda idegenben, Miskolcon, a népkerti jégcsarnokban  3–1-re legyőzte a DVTK Jegesmedvék együttesét. Az első harmadban a vendég MAC szerezte meg a vezetést, majd a második játékrészben a DVTK kiegyenlítette az állást. Nagyon úgy tűnt, hogy hosszabbításra kerül sor, ám az utolsó percben még két gólt berámolt a fővárosi együttes, és 3–1-re győzött.

DVTK JEGESMEDVÉK–MAC ÚJBUDA 1–3 (0–1, 1–0, 0–2)
Miskolc, 1385 néző. V: Tvrdon, Fridrich, Smrek, Vysny (szlovákok)
DVTK: Rajna – Gőz, VANDANE (1) – Ross, Kiss D. – Láda B., Harrison – D. RODMAN (1), Galanisz, BEACH 1 – Valchar, VAS J., Beauvillier – Páterka, Ritó, Kiss P. Edző: Glen Hanlon
MAC: BERNARD – Busenius, Macaulay (1) – Carlisle (1), Bugár – Garát, Pozsgai – Blake Orbán – Brance Orbán (1), Terbócs, Bodó – KLEMPA 2, STRETCH (2), Sofron I. – Kreisz, Majoross B., SZIGETI – Szűcs I., Nagy Krisztián, Lőczi – Schleckmann. Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 8, ill. 8 perc
Kapura lövések: 45–27
MESTERMÉRLEG
Glen Hanlon: – Kiváló mérkőzés volt! A MAC egyértelműen jobban kezdett, de jól reagáltunk, a második harmadban már mi voltunk jobbak, a harmadikban pedig egyetlen lövés döntött – sajnos nem a mi javunkra. Egyelőre nem tudom, vasárnapig visszatérhet-e valaki a sérültjeink közül.
Majoross Gergely: – Szurkolói szemmel biztosan élvezetes mérkőzés volt, szakmaival kevésbé: túl nagy szerepet játszottak az érzelmek, emiatt sok hiba és rossz döntés született. Az első harmad a miénk volt, a második a DVTK-é, a harmadikban bármelyik csapat lezárhatta volna a meccset, örülök, hogy végül nekünk sikerült.

(www.nemzetisport.hu)