Élet a városban
Sport
Sport 2019. január 13.
A listavezető otthonában nyert a DVTK Jegesmedvék

A listavezető otthonában aratott bravúros győzelmet a DVTK Jegesmedvék csapata, miután a büntetőlövésekben jobbnak bizonyult a HC ‘05 Banská Bystrica együttesénél. A két csapat január 13-i, vasárnapi találkozóján kétszer is egyenlíteni tudott Glen Hanlon gárdája, így a rendes játékidő 2-2-es eredménnyel zárult. A rávezetések hatodik körében Vas János döntötte el a plusz egy pont sorsát.

A mérkőzés a hazai csapat számára indult kedvezően, ugyanis mindössze 43 másodperc telt el a korongbedobás után, amikor Marshall indította a pálya szélén érkező Bartánust, aki a bedobópont magasságáról lőtt Adorján lába között a kapuba (1-0). A gól után lendületben maradt a listavezető, előbb Róth helyzetet maradt ki, majd Biro lövését védte Adorján. Ezt követően Crawford kapott két perces kiállítást, majd Tomás Slovák is a büntetőpadra ült, így közel egy percig kettős emberelőnyben támadhatott a szlovák csapat. Gól azonban nem született, hiszen a jégen lévő védők remek munkát végeztek, valamint Adorján is nagy bravúrt mutatott be Faille kapáslövésénél. A folytatásban kiegyenlítettebb lett a játék, ugyan a korong többet tartózkodott a miskolci harmadban, de az ellentámadások alkalmával a hazai kapusnak, Williamsnek is akadt védenivalója. A 15. percben egy szép támadás végén megszületett az egyenlítő találat, Szirányi indította Vas Jánost, aki megvárta a társakat, majd Kulmalához passzolt, a finn csatár pedig kapásból a hálóba lőtt (1-1). A harmad utolsó percében Asselin szabálytalankodott, így miskolci emberelőnnyel zárult a játékrész.

A második húsz perc áthúzódó létszámfölénnyel indult, ami alatt Milam veszélyes lövését jegyezhettük fel. Egyenlő létszámban folyamatos és gyors játék alakult ki a jégen, a csapatok másodpercek alatt váltottak védekezésből támadásba. A 33. percben Török szabálytalankodott a támadóharmadban, így miskolci létszámfölény következett, de a legnagyobb lehetőség Faille előtt adódott, akinek szólóját Adorján védte. Öt perccel később Láda Balázst küldte a büntetőpadra a játékvezető, az emberelőnyt pedig hamar gólra váltotta a listavezető csapat. Faille tette be a korongot a kapu előterébe, a pattogó játékszer pedig Selleck elé kerül, a csatár pedig egy csel után a hálóba lőtt (2-1). A korongbedobás után Gabor lépett ki a védők között, szólóját Adorján nagy bravúrral védte. A harmadból hátralévő időben a Jegesmedvék kerültek fölénybe, ami az utolsó percben góllá érett. Magosi pár csel után szép keresztpasszal játszotta meg Harrisont, aki éles szögből, kapásból lőtt hatalmas gólt a felső sarokba (2-2).

A harmadik harmad ismét gyors játékot éss mindkét oldalon sok helyzetet hozott. Miskolczi és Crawford kiállítása miatt rövid ideig kettős emberelőnybe került a címvédő, de a közel négy perces emberhátrány alatt rendkívűl jól működött a Jegesmedvék védekezése. A játékrész közepénél Pance és Marshall helyzete maradt ki, majd ahogy teltek a percek ismét magához ragadta a kezdeményezést a besztercebányai csapat és egészen a játékrész végéig nyomás alá tudták helyezni Adorján kapuját. Gól nem született egyik oldalon sem, következhetett az öt perces ráadás.

A hosszabbítás során három a három ellen játszottak a felek, ami nyílt játékot eredményezett, több miskolci helyzettel. Vas János lövése a kapuvasat találta el a 63. percben, majd Asselin is megnyerhette volna a meccset, de a büntetőlövésekre maradt a döntés.

A rávezetések első öt körében mindkét csapat egyszer volt eredményes, majd a hatodik körben érkezett Vas János, aki egy rendkívűl pontos lövéssel eldöntötte a mérkőzést (2-3). A DVTK Jegesmedvék így fontos két pontot szerzett a címvédő és listavezető otthonában.

Tipsport Liga

42. forduló

HC ‘05 Banská Bystrica - DVTK Jegesmedvék 2-3 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 0-1)

Besztercebánya, Zimný Stadión, 2.572 néző, játékvezetők: Peter Lokšík, Vladimír Fridrich, Drahoslav Vyšný, Roman Výleta

HC‘05 Banská Bystrica: Williams (Baroš) - Biro, Mihalik, Southorn, Ďatelinka, Kubka, Lunter, Marshall, Sloboda, Bartánus, Gabor, Selleck, Török, Faille, Giertl, Higgs, Asselin, Kabáč, Koper, Róth, Sýkora, Vezetőedző: Dan Ceman

DVTK Jegesmedvék: Adorján (Vay) - Crawford, Kiss, Szirányi, Láda, Milam, Gőz, Slovák, Kulmala, Vas, Pance, Magosi, Harrison, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

Dan Ceman: - Támadásban sok mindent megvalósítottunk abból, amit elterveztünk, ezt mutatja a kapuralövések száma is. Ellenfelünk egy rendkívűl jó csapat, akik jól védik a saját zónájukat, ezért nehéz igazán nagy helyzeteket kialakítani ellenük. Próbálkozhattunk volna még több kapuralövéssel is, de több esetben túlvariáltuk a helyzeteket, ezért nem lőttünk elég gólt ahhoz, hogy megnyerjük a meccset.

Glen Hanlon: - Számunkra örömteli, hogy olyan mérkőzéseket játszhatunk, mint a mai. A kapusunk nagyszerű teljesítményt nyújtott és dícséret illeti a srácokat, akik jól dolgoztak és ennek meglett az eredménye. A bekapott gólok után más csapat talán feladta volna a meccset, de mi kitartottunk, dolgoztunk és így két ponttal térhetünk haza.

(Forrás: www.dvtk.eu)