Élet a városban
Sport
Sport 2018. december 24.
A DVTK Jegesmedvék a HK Nitrát is legyőzte

Újabb kapott gól nélküli győzelemmel szerzett 3 pontot a DVTK Jegesmedvék, miután december 23-án, vasárnap este a HK Nitra sem tudta bevenni Vay Ádám kapuját. A találkozón Magosi szerezte meg a vezetést a 30. percben, majd Láda Balázs az 52. percben állította be a végeredményt. 

     Az utóbbi 10 mérkőzést tekintve a bajnokság két legjobb formában lévő csapata feszült egymásnak vasárnap este és ennek megfelelően az első perctől kezdve nagy csata volt a jégen. Az első veszélyes kapuralövés Galanisz nevéhez fűződött, majd a következő cserében az első kiállítás is megszületett, Karim Korim kapott két perces büntetést. Az öt a négy elleni játék során azonban nem alakult ki komolyabb helyzet. A harmad felénél jártunk, amikor centiken múlott a hazai vezető gól, de a nyitraiak védője, Versteeg a gólvonalon mentett. Ezt követően oda-vissza játék alakult ki, mindkét kapusnak akadt védeni vajója, Vaynak inkább a kékvonalról érkező lövéseket kellett hárítania, Simbochnak pedig közeli próbálkozásokat kellett védenie. A 15. percben Mezei buktatta a kapu előtt helyzetbe kerülő Magosit, így újabb két perces hazai emberelőny következett, ami alatt Somogyi lövése volt a legnagyobb helyzet. Két perccel a harmad vége előtt Vas közeli próbálkozását védte Simboch, majd a játékrész Juraj Majdan kiállításával végződött.

     A második harmad tehát hazai emberelőnnyel kezdődött, ami kihasználatlan maradt. Egyenlő létszámban Loiseau a támadóharmadban szerzett korongot lőtt kapura, amit Simboch védett. Ezt követően Vay egy három a kettő elleni helyzet során védett nagyot, majd ugyanebben a cserében Szirányi buktatta Blackwater, így következhetett az első nyitrai emberelőny, ami alatt nem alakult ki gólhelyzet. A 30. percben megszerezte a vezetést Glen Hanlon csapata, amikor Tomás Slovák a saját harmadából indította Magosit, akit a pálya széléről lőtt kapura, a korong pedig Simboch lába között a kapuba jutott (1-0). A találatnál Vay gólpasszt jegyzett, így két mérkőzés alatt két gólpasszt írhattunk fel a kapus neve mellé. Ezt követően Vay percei következtek, aki egymás után mutatta be a nagyobbnál nagyobb védéseket. A legközelebb a gólhoz Kenney Morrison járt, akinek a lövése a kapuvason csattant , majd Vay folytatta a magabiztos védések sorát. Két perccel a harmad vége előtt egy szép akció végén Ritó szintén a kapuvasat találta el. A következő cserében a találkozó leglátványosabb védését láthattuk, amikor a nyitrai csatár az üres kapuba lőhetett volna, de Vay remek mozdulattal még visszanyúlt és kiütötte a korongot a gólvonal előtt.

    A záró játékrész első perceiben lendületes támadásokat vezetett a kékmezes vendég csapat, de ez a lendület csak néhány percig tartott, a 45. perctől kezdve ismét kiegyenlített lett a játék és Simboch kapusnak is több védeni valója akadt. Az 52. percben megduplázódott a hazai előny, amikor Láda Balázs lövése egy védőn megpattant, a korong pedig a kapus felett a hálóba esett (2-0). A hajrában Juraj Siska szabálytalankodott a támadó harmadban, az emberelőny alatt pedig két óriási helyzet is kimaradt, előbb Milam a kapu torkából emelt a védőhálóba, majd Rasmus Kulmala szólója maradt ki. Másfél perccel a vége előtt Antonín Stavjaňa mezőnyjátékost küldött kapusa helyett, de az eredmény már nem változott, így a DVTK Jegesmedvék a szezonban először legyőzték a HK Nitrát és három nap alatt két 2-0-ás győzelemmel 6 pontot gyűjtöttek.

Tipsport Liga

34. forduló

2018. december 23. vasárnap 17:30

DVTK Jegesmedvék - HK Nitra 2-0 (0-0, 1-0, 1-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1.505  néző, játékvezetők: Ondrej Kalina, Vladimír Snásel, Martin Smrek, Martin Jobbágy

DVTK Jegesmedvék: Vay (Adorján) - Crawford, Kiss, Szirányi, Slovák, Gőz, Milam, Láda, Pance, Vas, Kulmala, Harrison, Magosi, Loiseau, Somogyi, Miskolczi, Galanisz, Ritó, Hajós, Vojtkó, Vezetőedző: Glen Hanlon

HK Nitra: Šimboch (Foltán) – Mezei, McCormack, Rais, Morrison, Versteeg, Pupák, Korim, Minárik, Blackwater, Slovák, Lantoši, Scheidl, Kerbashian, Majdan, Buček, Bortňák, Šiska, Hrušík, Patoprsty, Vezetőedző: Antonín Stavjaňa

Glen Hanlon: - Büszke vagyok a csapatomra, kitűnően játszottunk a mai napon és a kapusteljesítményünk is remek volt. Kellemes karácsonyi ünnepeket kívánok a szurkolóinknak! 

Antonín Stavjaňa: - Nehéz mérkőzésre számítottunk és ez így is lett. Vay Ádám nagyszerűen védett, egy áthatolhatatlan fal volt számunkra. A második hazai gól döntötte el a mérkőzést, ami szerencsés körülmények között született, de mivel nem tudtunk gólt lőni, ezért megérdemelten nyert az ellenfelünk.

(Forrás: www.dvtk.eu)