Élet a városban
Sport
Sport 2021. január 17.
A Diósgyőr legyőzte a Kövesdet

Második felkészülési mérkőzését játszotta a DVTK, a  január 16-i, szombati találkozón a Mezőkövesd volt az ellenfél. A meccs elején a vendégcsapat, a hajrában a DVTK lőtt gólokat. Molnár Gábor góllal tért vissza, Mirko Ivanovski pedig két büntetőt is kiharcolt, amiből az elsőt maga értékesítette, a másodikat pedig átengedte Gheorghe Grozavnak. Január 20-án, szerdán már bajnoki találkozó következik az FTC ellen.

Felkészülési mérkőzés

Diósgyőri VTK - Mezőkövesd Zsóry FC 3-2 (0-2)

Miskolc, DVTK Stadion, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Szilágyi Sándor (Kövér Tamás, Kovács Zoltán).
DVTK 1. félidő: Antal - Grgić, Milović, Soldo, Pikk - Márkvárt, Živulić - Hasani, Rui Pedro, Grozav - Dražić. Vezetőedző: Zoran Zekić.
DVTK 2. félidő: Malenica - Shestakov, Karan, Hegedűs, Marin - Max, Iszlai - Korbély (Molnár G. 72.), Grozav, Suljić - Ivanovski. Vezetőedző: Zoran Zekić.
Mezőkövesd: Szappanos (Aleksić, 67.) - Eperjesi (Farkas D., 67.), Nesterov (Szeles, 46.), Katanec (Margvelashvili, 67.), Vadnai (Vajda S., 59.) - Berecz Zs. (Karnitski, 62.), Martić (Meskhi, 59.), Cseri (Nagy D., 54.) - Vutov (Chrien, 54.), Jurina (Kavtaradze, 54.), Beširović (Bencze M., 67., Jagodics M., 89.). Vezetőedző: Pintér Attila.

Sárga lap: Pikk a 40., Karan az 52., Szeles a 76. percben.
Piros lap: Szeles a 84. percben.
Gólszerző: Jurina (0-1) az 5., Jurina (0-2) a 15., Ivanovski (1-2, 11-esből) a 84., Molnár G. (2-2) a 87., Grozav (3-2, 11-esből) a 90. percben.

Kulcspillanatok

5. perc: Egy hosszú indítást Marin Jurina egyből kapura lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról került a gólvonal mögé, 0-1

15. perc: Cseri centerezett balról, a hosszún Marin Jurina emelkedett a legmagasabbra, és a kapu bal oldalába fejelt, 0-2

84. perc: Ivanovskit rántották le a 16-oson belül, büntető a DVTK javára, és Szeles Tamás megkapta a második sárga, majd a piros lapot. Mirko Ivanovski állt a labda mögé, és a balra dőlő kapus alatt a hálóba lőtt, 1-2

87. perc: Shestakov jobb oldali beadását középen Molnár Gábor csúsztatta a jobb oldali kapufa mellett a hálóba, 2-2

90. perc: Shestakov passaz és egy jó csel után ismét Ivanovskit akasztották a 16-oson belül, 11-es. Ezúttal Gheorghe Grozav állt a labda mögé, és félmagasan a kapu jobb oldalába lőtt, 3-2

Zoran Zekić: - Nem tetszett a mai mérkőzés! Őszintén szólva az első féldőben nagyon gyengén játszottunk, nem volt meg a kellő agresszivitás a játékunkban. Nincs sok időnk, gyorsan fel kell ébredni a játékosoknak, ez a teljesítmény kevés. A második félidőre sem mondhatom, hogy tökéletes, mégis sokkal jobban tetszett, mert a végén legalább karaktert mutattak, sokkal inkább csapatnak nézett ki a társaság. Nincs idő panaszkodni, a hátralévő néhány napban meg kell találni a legjobb 11-et, akik eredményesen tudják felvenni a harcot az FTC ellen.

(Forrás: www.dvtk.eu)