Városháza
Önkormányzat

Paktum

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatal és a Miskolc Holding Zrt. 2016-ban konzorciumi megállapodást kötött a TOP-6.8.2-15-MI1-2016-00001 azonosító számú „Miskolc Megyei Jogú Város  Foglalkoztatási Paktum Programja” című projekt megvalósítására. A projekt 2023. szeptember 30-án lezárult.

A pályázat megvalósítása során foglalkoztatási együttműködési megállapodás keretei között 24 résztvevő cég, intézmény összefogásával Paktumot hoztak létre azzal a céllal, hogy   a város és annak vonzáskörzetére kiterjedően együttműködési partnerség alakuljon ki a munkaerőpiac érintett szervezetei, intézményei között.

A 2016-2023 között közel 3 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásból megvalósuló projekt fő célja a kidolgozott Foglalkoztatási Stratégia mentén a helyi vállalkozások humánerőforrásának biztosítása, valamint a Miskolcon élő álláskeresők képzésben történő részvételének, elhelyezkedésének és foglalkoztatásának támogatása volt Miskolc versenyképessége növelése céljából.

A projekt szakmai megvalósítása során a város vezetői egy emberként támogatták a pályázatban vállalt szakmai tevékenységek és a Foglalkoztatási Stratégiában a program kezdetekor megfogalmazott célok – helyi foglalkoztatás szintjének növelése és a város gazdasági fejlődésének elősegítés – elérését.

A Miskolci Foglalkoztatási Paktum Program 2017-2023 közötti tevékenysége során a konzorciumi partnerek együttműködése által több mint 2500 fő hátrányos helyzetű álláskereső találta meg a helyét az elsődleges munkaerőpiacon és 308 db új vállalkozás kezdhette el tevekénységét Miskolcon. A Paktum keretében létrejött jógyakorlatok és a város vezetői, valamint a gazdasági szereplők között kialakult párbeszédnek, partnerségnek köszönhetően a Miskolc Holding Zrt. Gazdaságfejlesztési Igazgatóságának támogatásával a jövőben is folytatódhat a munkaerőpiaci szereplők eredményes együttműködése.

A projekt 100%-os támogatással, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A projekt kedvezményezettje Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata volt.

A Támogatási összeg: 3.042.999.995.-Ft