Városháza
Önkormányzat

Miskolci Csodamalom Bábszínház energetikai fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének energetikai fejlesztése” című TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00005 jelű projektje keretében a Miskolci Csodamalom Bábszínház épületének korszerűsítését valósítja meg. 

 A projektről

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése, mellyel egy korszerűbb, a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épület jön létre, ami nagyban hozzájárul a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energia igények csökkenéséhez, ezáltal csökken a kibocsájtott CO2 éves mennyisége.

Az épület felújítása során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kapnak, illetve modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárók cseréje történik. Megújul a fűtési és szellőztetési rendszer és az épület tetején egy napelemes rendszer épül. 

A fejlesztés által létrejön egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.09.01.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 174.387.050 Ft
Támogatási intenzitás 100%