Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Dózsa György úti Óvoda energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Dózsa György úti Óvoda energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00013 azonosító számú projektje keretében a 3525 Miskolc, Dózsa György út 36. szám alatt található óvoda épületének energetikai korszerűsítése valósul meg, mellyel az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési- fenntartási költségeinek csökkentése a cél. 

A projektről
A projekt során önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése valósul meg, melynek eredményeként a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése érhető el. 
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik Fenntartható Energia Akciótervvel (SEAP). A Covenant of Mayors (Európai Polgármesterek Szövetsége) által elvárt 20 %-os szén-dioxid megtakarítási vállalást a város korábban már teljesítette. A további intézkedéseknek köszönhetően a CO2-megtakarítás várható értéke 40 % lesz, ami duplája a SEAP-ban rögzítetteknek.
Megtörténik az épület utólagos hőszigetelése, a beruházás keretén belül kicserélik a homlokzati nyílászárókat (ajtók, ablakok), továbbá foltokban a lábazat javítására és festésére is sor kerül. Az épületben megújul a fűtési rendszer és az intézmény tetejére napelemeket is telepítenek. Az akadálymentesítést is szem előtt tartja a projekt, a terv szerint rámpák, az épületen belül akadálymentesített WC kerül kialakításra.
A fejlesztés által létrejön egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2022.01.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 88 568 740 Ft
Támogatási intenzitás 100%