Városháza
Önkormányzat

Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda energetikai fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése – Eszterlánc Néphagyományőrző Óvoda energetikai fejlesztése” című TOP-6.5.1-15-MI1-2016-00004 jelű projektje keretében az Eszterlánc Óvoda épületének korszerűsítését valósította meg. 

 A projektről

A projekt célja az épület energetikai korszerűsítése volt, mellyel egy korszerűbb, a mai igényeknek megfelelő energiafogyasztású épület jött létre, ami nagyban hozzájárult a Miskolc Megyei Jogú Város közintézményei által felhasznált energia igények csökkenéséhez, ezáltal csökkent a kibocsájtott CO2 éves mennyisége.

Az épület felújítása során a homlokzati falak és a zárófödém utólagos hőszigetelést kaptak, illetve modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárók cseréje történt meg. Megújult a fűtési rendszer és az épület tetején egy napelemes rendszer épült. 

A fejlesztés által létrejött egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energiafelhasználásának jelentős részét.  

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2018.11.30.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 105.152.263 Ft
Támogatási intenzitás 100%