Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Kassai úti Óvoda energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Kassai úti Óvoda energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00014 azonosító számú projektje keretében a 3526 Miskolc, Kassai utca 17. szám alatt található, Belvárosi Óvoda Kassai úti Tagóvodájának energetikai korszerűsítése valósult meg, mellyel az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési- fenntartási költségeinek csökkentése volt a cél. 

A projektről

A projekt során önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése valósult meg, melynek eredményeként a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése érhető el. 
A beruházás során megtörtént az épület utólagos hőszigetelése, valamint a meglévő és megmaradó lapos tető is utólagos hő –és vízszigetelést kapott. Foltokban a lábazat javítására és festésére is sor került. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat (ajtók, ablakok), így a kornak megfelelő műanyag profilú, hőszigetelő üvegezéssel ellátott ablakok kerültek az épületbe. 
A fejlesztés által létrejött egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét.
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik Fenntartható Energia Akciótervvel (SEAP). A Covenant of Mayors (Európai Polgármesterek Szövetsége) által elvárt 20 %-os szén-dioxid megtakarítási vállalást a város korábban már teljesítette. A további intézkedéseknek köszönhetően a CO2-megtakarítás várható értéke 40 % lesz, ami duplája a SEAP-ban rögzítetteknek.

A projekt megvalósítás tényleges befejezése 2021. 03. 31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 110 668 184 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény