Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Heim Pál Bölcsőde energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a „TOP-6.5.1-19-MI1-2020-00005 azonosító számú Miskolc, Kassai utca 19. szám alatti Heim Pál Bölcsőde energetikai korszerűsítése” című projekt megvalósítására 294.038.083 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült.
Az energetikai korszerűsítéssel Miskolcon a Kassai utca 19. szám alatt található önkormányzati tulajdonú Heim Pál Bölcsőde épületében komfortosabb környezetet tud biztosítani az ott tartózkodó gyermekek és a velük foglalkozó bölcsődei munkatársak számára

A projektről

A Heim Pál Bölcsőde energetikai korszerűsítésének kivitelezési munkái 2023. februárban kezdődtek. A projekt célja egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét. A projekt célja az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása volt az épület energiafelhasználásának és az üzemeltetési-fenntartási költségek csökkentésével hozzájárulva az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság céljának eléréséhez.
Másik forrásból az épület bölcsődei férőhelyek számának növelése is megvalósult.
A beruházás során megtörtént az épület egészének utólagos külső hőszigetelése, a lapostető hőszigetelése, csapadékvíz elleni szigetelése, valamint új fűtési rendszer kiépítése és a homlokzati nyílászárók cseréje. Ezzel együtt megtörtént a napelemes rendszer kiépítése és kiegészítése vissz-watt védelmi rendszerrel.
Az építési tevékenység sikeres műszaki átadás-átvétele 2023.12.08-án megtörtént.
 

Utána

A projekt adatai

A projekt befejezési határideje 2023.12.31.
A támogatás összege 294.038.083 Ft
A támogatás intenzitása 100 %