Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Szociális Átmeneti Ellátási Központ energetikai korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Szociális Átmeneti Ellátási Központ energetikai korszerűsítése” című, TOP-6.5.1-16-MI1-2017-00006 azonosító számú projektje keretében a 3531 Miskolc, Bársony János utca 29/A. szám alatt található intézmény épületének energetikai korszerűsítése valósult meg, mellyel az épületben tartózkodók hőérzetének, komfortérzetének javítása, valamint az épület üzemeltetési- fenntartási költségeinek csökkentése volt a cél.

A projektről

A projekt során önkormányzati tulajdonban lévő épület energiahatékonyságot célzó felújítása és fejlesztése valósult meg, melynek eredményeként a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátásának csökkentése érhető el.

A beruházás keretén belül az épület homlokzata utólagos hőszigetelést kapott, modern, műanyag szerkezetű, hőszigetelő üvegezéssel ellátott nyílászárókat építettek be az elavultak helyére. Az épületben megújult a fűtési rendszer, valamint az épület tető felületére napelem táblákat szereltek fel.

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata rendelkezik Fenntartható Energia Akciótervvel (SEAP). A Covenant of Mayors (Európai Polgármesterek Szövetsége) által elvárt 20 %-os szén-dioxid megtakarítási vállalást a város korábban már teljesítette. A további intézkedéseknek köszönhetően a CO2-megtakarítás várható értéke 40 % lesz, ami duplája a SEAP-ban rögzítetteknek.

A fejlesztés által létrejött egy energiafelhasználás szempontjából takarékosabb és a befektetett energiát a kor követelményeinek megfelelően hasznosító épület, amely az épületen elhelyezett megújuló energiaforrások használatával nagyban fedezni tudja saját energia felhasználásának jelentős részét.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2021.02.26.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2022.08.11.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 130 700 334 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény