Városháza
Önkormányzat

Győri kapui orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Győri kapui orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Győri Kapui Orvosi Rendelő Infrastrukturális  Fejlesztése” című TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00004 jelű projektje keretében a Győri kapui orvosi rendelő korszerűsítését valósította meg.

A projektről

A Győri kapu 99. szám alatti házi orvosi rendelő négy körzetet: a 77-es, 78-as, 79-es és 80-as körzetet ellátó rendelő. Az épület az ötvenes évek végén épült, épületszerkezetei elavultak, felújításra szorultak. Sem az energetikai sem az akadálymentesítési előírásoknak nem felelt meg.

A projekt célja volt a rendelő teljes infrastrukturális fejlesztése. A beruházás magában foglalta az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor került az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. A rendelőhöz vezető lépcsőn való feljutást az akadálymentes emelő szerkezet biztosítja. Az akadálymentesítés a látáskorlátozottak (vezetősáv, braille írással ellátott eligazító táblák) szempontjait is figyelembe veszi.

A fejlesztés által egy gazdaságosabban működtethető és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jött létre a lakosságközeli,- minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

A projekt tervezett fizikai befejezése 2017.06.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 30.125.851 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény