Városháza
Önkormányzat

Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Bajcsy-Zsilinszky úti Orvosi Rendelő Infrastrukturális Fejlesztése” című TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00006 jelű projektje keretében a Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő korszerűsítését valósította meg.

A projektről

A Bajcsy-Zsilinszky úti orvosi rendelő a miskolci 18-as és 19-es körzet ellátásáról gondoskodik. A háziorvosi tevékenység a Bajcsy-Zsilinszky út 10. szám alatt található társasház földszintjén folyik. Az épület a hatvanas évek második felében épült, épületszerkezetileg elavult, felújításra szorult. 

A projekt célja volt a rendelő teljes infrastrukturális fejlesztése. A beruházás magában foglalta az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor került az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. 

A projekt eredményeként a betegellátás minőségében jelentős javulás következett be, a betegek, valamint az ellátó személyzet komfortérzékének javításával. Az energetikai felújítás eredményeként egy gazdaságosabban működő rendelő üzemeltethető.

A projekt tényleges fizikai befejezése 2017.12.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 17 530 779 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény