Városháza
Önkormányzat

Corvin utcai gyermekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Corvin utcai gyermekorvosi rendelő infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Corvin Utcai Gyermekorvosi Rendelő Infrastrukturális Fejlesztése” című TOP-6.6.1-15-MI1-2016-00003 jelű projektje keretében a Corvin utcai orvosi rendelő korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

A Corvin utca 11. szám alatti körzeti gyermekorvosi rendelő két körzetet ellátó rendelőből és 4 védőnői szolgálatból áll. Az épület a hetvenes évek második felében épült, épületszerkezetei elavultak, felújításra szorultak, sem az energetikai sem az akadálymentesítési előírásoknak nem feleltek meg. 

A projekt célja a rendelő teljes infrastrukturális fejlesztése. A beruházás magában foglalja az intézmény festését, burkolását, az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a homlokzati hőszigetelést, valamint sor kerül az épületgépészet és elektromosság korszerűsítésére is. Az akadálymentesítés biztosítása érdekében a rendelő előtt, a Corvin utca 11. szám alatt mozgássérült parkoló kerül kialakításra.

A fejlesztés által egy gazdaságosabban működtethető és a szükségleteknek jobban megfelelő modern rendelőegység jön létre a lakosságközeli,- minőségi szolgáltatásnyújtás érdekében.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2016.09.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.06.30.
A Projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 46.011.370 Ft.
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény