Városháza
Önkormányzat

Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda infrastrukturális fejlesztése

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát munkába állást segítő, intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola Reményi Ede úti Tagóvodája (Miskolc, Reményi Ede u. 2.) infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.2.1-15-MI1-2016-00001 jelű projektje keretében a Reményi Úti Óvoda korszerűsítését valósítja meg. 

 A projektről

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda felújítása kapcsán kettős cél megvalósítása a feladat: egyrészt az intézmény energiafelhasználásának csökkentése az épületszerkezetek, az energetikai rendszerek korszerűsítésével, másrészt belső átalakítások, felújítások elvégzése.

A projekt konzorciumban valósul meg a Magyarországi Evangélikus Egyházzal. A beruházás magában foglalja az energiatakarékosságot célzó nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, valamint sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére, az udvar-, játszóudvar felújítására, biztonságossá tételére és az intézmény akadálymentesítésére. Az óvoda esetében az akadálymentesítés a fogyatékossággal élő emberek közlekedésének megkönnyítését, illetve az óvoda biztonságos használatának egyszerűsítését is jelenti. A beruházással érintett intézményben nem kapacitásbővítés, hanem férőhely felújítás fog megvalósulni.

A beruházást követően a gyermekek sokkal jobb körülmények között a XXI. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik el napjaikat. A modernizálás hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő minél előbbi visszatéréséhez.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.15.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.10.16
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 50.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Záró sajtóközlemény