Városháza
Önkormányzat

"Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése” című felhívás keretében, Miskolc, Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda infrastrukturális fejlesztése

A Magyarországi Evangélikus Egyház és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata konzorciumban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát munkába állást segítő, intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola Reményi Ede úti Tagóvodája (Miskolc, Reményi Ede u. 2.) infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.2.1-15-MI1-2016-00001 jelű projektje keretében a Reményi Úti Óvoda korszerűsítését valósította meg. 

 A projektről

A Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda felújítása kapcsán kettős cél megvalósítása volt a feladat: egyrészt az intézmény energiafelhasználásának csökkentése az épületszerkezetek, az energetikai rendszerek korszerűsítésével, másrészt belső átalakítások, felújítások elvégzése.

A projekt konzorciumban valósult meg a Magyarországi Evangélikus Egyházzal. A beruházás magában foglalta az energiatakarékosságot célzó nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést és az intézmény akadálymentesítését. Az óvoda esetében az akadálymentesítés a fogyatékossággal élő emberek közlekedésének megkönnyítését, illetve az óvoda biztonságos használatának egyszerűsítését is jelentette. A beruházással érintett intézményben nem kapacitásbővítés, hanem férőhely felújítás valósult meg.

A beruházást követően a gyermekek sokkal jobb körülmények között a XXI. század elvárásainak megfelelő környezetben tölthetik el napjaikat. A modernizálás hozzájárult a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő minél előbbi visszatéréséhez.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.15.
A projekt fizikai befejezése 2020.02.28.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 50.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Záró sajtóközlemény