Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Dózsa György úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Dózsa György úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00009 azonosító számú projektje keretében a 3525 Miskolc, Dózsa György út 36. szám alatt található önkormányzati tulajdonú óvoda infrastrukturális fejlesztését valósította meg.

A projektről
A Dózsa György úti Óvoda épületének infrastrukturális fejlesztésének célja az egészséges környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, az épület akadálymentesítése, mindezzel az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése volt.

A csoportszobák, szociális blokkok, valamint a közlekedők padlóburkolata és falfelületei felújításra kerültek, beleértve a vizes és kiszolgáló helyiségeket is. Sor került a konyha korszerűsítésére is (gépészeti vezetékek cseréje, burkolat csere és festés). A vizesblokkok átalakításra/felújításra kerültek, új vezetékekkel, fajanszokkal, csaptelepekkel. A zárt terű helyiségek szellőzése a fejlesztés eredményeként biztosított. A projektarányos akadálymentesítés keretében parkoló, a külső akadálymentes megközelítést biztosító rámpa, egy akadálymentes WC, taktilis jelek kiépítése valósult meg. Egy másik TOP forrásból megtörtént az épület energetikai korszerűsítése is.

Az óvodai feladatellátáshoz szükséges bútorok, játékok beszerzése jelenleg folyamatban van.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2023.09.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 83 071 503 Ft
Támogatási intenzitás 100%