Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Dózsa György úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Dózsa György úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00009 azonosító számú projektje keretében a 3525 Miskolc, Dózsa György út 36. szám alatt található önkormányzati tulajdonú óvoda infrastrukturális fejlesztését valósította meg.

A projektről
A Dózsa György úti Óvoda épületének infrastrukturális fejlesztésének célja az egészséges környezet és hatékony nevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése, az épület akadálymentesítése, mindezzel az óvodai ellátáshoz való hozzáférés javítása és a szolgáltatások minőségének fejlesztése volt.

A csoportszobák, szociális blokkok, valamint a közlekedők padlóburkolata és falfelületei felújításra kerültek, beleértve a vizes és kiszolgáló helyiségeket is. Sor került a konyha korszerűsítésére is (gépészeti vezetékek cseréje, burkolat csere és festés). A vizesblokkok átalakításra/felújításra kerültek, új vezetékekkel, fajanszokkal, csaptelepekkel. A zárt terű helyiségek szellőzése a fejlesztés eredményeként biztosított. A projektarányos akadálymentesítés keretében parkoló, a külső akadálymentes megközelítést biztosító rámpa, egy akadálymentes WC, taktilis jelek kiépítése valósult meg. Egy másik TOP forrásból megtörtént az épület energetikai korszerűsítése is.

A projekt eredményeként beszerzésre kerültek az óvodai feladatellátáshoz szükséges bútorok, udvari játékok.

A Projekt Tényleges Fizikai Befejezése 2023.12.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 83 071 503 Ft
Támogatási intenzitás 100%