Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Dózsa György úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Dózsa György úti Óvoda infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00009 azonosító számú projektje keretében a 3525 Miskolc, Dózsa György út 36. szám alatt található önkormányzati tulajdonú óvoda infrastrukturális fejlesztését valósítja meg.

A projektről
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működik a József úti Óvoda tagintézményeként a Dózsa György úti Tagóvoda. A fejlesztéssel érintett Dózsa György úti Tagóvoda 100 óvodás korú gyermek nevelését 4 csoportban biztosítja, melynek a Dózsa György út 36. szám alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan ad otthont, melyben az óvoda mellett a Mesemalom Bölcsőde is üzemel. 
Korábban egy másik forrásból a bölcsődei szárny már felújításra került, most a cél ennek az óvodai épületrésznek az infrastrukturális felújítása, energetikai fejlesztése és az akadálymentesítés. Jelen projekt az épületrész infrastrukturális felújítását foglalja magában.
A létesítmény egy szabadon álló, földszintes, lapos tetős épület. Az infrastrukturális fejlesztés keretében felújításra kerülnek a csoportszobák és szükség szerint megtörténik a burkolatok cseréje. A konyhát tálalókonyhává szeretnék átalakítani. Felújításra kerülnek a szociális blokkok, megtörténik a teraszok és az udvar felújítása, valamint a csapadékelvezetés korszerűsítése. 
A beruházás magában foglal projektarányos akadálymentesítést is.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2022. 01. 31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 83 071 503 Ft
Támogatási intenzitás 100%