Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Szeder úti Tagóvoda férőhely bővítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Szeder úti Tagóvoda férőhely bővítése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00004 azonosító számú projektje keretében a 3533 Miskolc, Szeder utca 2/a. szám alatt található önkormányzati tulajdonú épületben az óvodai férőhelyek számát 100 főről 125 főre emeli a megnövekedett lakossági igények alapján.

 

A projektről
Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működik a Batsányi János Óvoda tagintézményeként a Szeder úti Tagóvoda. A fejlesztéssel érintett Szeder úti Tagóvoda 100 óvodás korú gyermek óvodai nevelését 4 csoportban biztosítja jelenleg.
A projekt célja az óvoda épületének bővítése egy tornateremmel és egy új csoportszobával, valamint a hozzá tartozó helyiségek kialakításával, továbbá a meglévő épületrészben a tálaló konyha, a vizesblokkok, az ivó-, csapadék- és szennyvíz hálózati rendszer felújítása. A fejlesztés során sor kerül egy akadálymentes mosdó kialakítására is. 

Egy másik forrásból megtörténik majd az egész épület energetikai korszerűsítése is.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2022.09.30.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 173 592 190 Ft
Támogatási intenzitás 100%