Városháza
Önkormányzat

Weöres Sándor Tagóvoda infrastrukturális fejlesztése

Kedvezményezett: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata

Projekt címe: Miskolc, Weöres Sándor Tagóvoda infrastrukturális fejlesztése

Támogatás összege: 100,00 millió forint

Támogatás intenzitása: 100%

A projekt fizikai zárása: 2019.01.31.

Projekt azonosító száma: TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00010

 

Projekt bemutatása

 

Az óvodai épület tulajdonosa Miskolc Megyei Jogú Városa, az intézmény fenntartója az Egri Főegyházmegye. Az óvoda 1961- ben épült, földszintes magastetős épület, három csoportszobával és egy tornaszobával kialakítva, mely az eltelt időszak alatt minimális mértékben lett csak felújítva. Az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek, közműbekötések elavultak, a mindennapi működésben jelentkező hibákat a korszerűtlen rendszerek okozzák. Három csoportszobával rendelkező óvoda két nem akadálymentes személybejárattal rendelkezik. A tornaszoba csak csoportszobán keresztül megközelíthető, az intézményben jelenleg nincs akadálymentes mosdó, öltöző. Az egyik csoportszobához tartozó fürdő kialakítása szinte a megépítéssel azonos, a másik két csoportszobához tartózó fürdők 16 éve fel lettek ugyan újítva, de a mai elvárásoknak már ezek sem felelnek meg. Az épületben nem található logopédiai szoba. Az intézménynek helyet adó épület falai nincsenek szigetelve, nyílászárói elöregedtek, korszerűtlenek, akárcsak a fűtésrendszer, fenntartása gazdaságtalan, költséges.

A hamarosan megkezdődő beruházás során a külső falazat 10 cm vastag szigetelést kap, az elöregedett ablakok-ajtók modern, műanyag szerkezetű nyílászárókra lesznek cserélve. A két személybejárat akadálymentesítése rámpával kerül kialakításra, a jelenleg csak csoportszobán át megközelíthető tornaszoba a folyosóról válaszfal áthelyezésekkel lesz elérhető, az itt található gyerekmosdó és öltöző felújításra kerül. A jelenlegi tornaszobához kialakított fürdő elbontásra kerül, a padlásfeljáró alatti kis wc-mosdó lesz használható. A korábban előkészítő, jelenleg öltözőként is funkcionáló helyiségben lesz kialakítva a logopédiai szoba. Akadálymentes mosdó és öltöző kerül kialakításra, a személyzeti öltözőben egy új mosdó lesz beépítve. Megtörténik az épület víz-szennyvíz, gáz, villamos és fűtésrendszer hálózat felújítása, modernizálása is. A pályázat keretén belül a szaktantermek felszereltségi hiányosságai pótlásra kerülnek, illetve megtörténik a kapacitásbővítéshez igazodó eszközbeszerzés is.

A projekt célja az egészséges, biztonságos és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, a beruházás hozzájárul a kisgyermekesek munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.

 

Projekt zárása

A projekt célja az Egri Főegyházmegye által üzemeltetett, miskolci Weöres Sándor Katolikus Óvoda felújítása, fejlesztése. A beruházást teljes egészében a Széchenyi 2020 Terület és Településfejlesztési Operatív Programból nyert Európai Uniós támogatása fedezi, a projekt összköltsége: 100 millió forint.

 

Az óvodai épület tulajdonosa Miskolc Megyei Jogú Városa, az intézmény fenntartója az Egri Főegyházmegye. Az óvoda 1961-ben épült, földszintes magastetős épület, három csoportszobával és egy tornaszobával kialakítva, mely az eltelt időszak alatt minimális mértékben lett csak felújítva. Az épületgépészeti és épületvillamossági rendszerek, közműbekötések elavultak voltak, a mindennapi működésben jelentkező hibákat a korszerűtlen rendszerek okozták. Az óvoda két nem akadálymentes személybejárattal rendelkezett, a tornaszoba csak csoportszobán keresztül volt megközelíthető, az intézményben nem volt akadálymentes mosdó, öltöző. Az egyik csoportszobához tartozó fürdő még az épület építésekor lett kialakítva, a másik két csoportszobához tartózó fürdők 17 éve fel lettek ugyan újítva, de a mai elvárásoknak már ezek sem feleltek meg. Az épületben nem volt logopédiai szoba. Az intézménynek helyet adó épület falai nem voltak szigetelve, nyílászárói elöregedtek, korszerűtlenek voltak, akárcsak a fűtésrendszer, fenntartása gazdaságtalan, költséges volt.

A most záruló beruházás során a külső falazat 10 cm vastag szigetelést kapott, az elöregedett ablakok-ajtók modern, műanyag szerkezetű nyílászárókra lettek cserélve. A két személybejárat akadálymentesítése rámpával került kialakításra, a csak csoportszobán át megközelíthető tornaszoba a folyosóról válaszfal átalakításokkal lett elérhető, az itt található gyerekmosdó és öltöző felújításra került. A tornaszobához kialakított fürdő elbontásra került, a megújult épületben a padlásfeljáró alatti kis wc-mosdó lesz használható. A korábban előkészítő, majd öltözőként is funkcionáló helyiségben lett kialakítva a logopédiai szoba, akadálymentes mosdó és öltöző került kialakításra, a személyzeti öltözőben egy új mosdó lett beépítve. Az épület víz-szennyvíz, gáz, villamos és fűtésrendszer hálózata felújításra, modernizálásra került, a pályázat keretén belül a szaktantermek felszereltségi hiányosságai pótlásra kerültek, illetve megtörtént a kapacitásbővítéshez igazodó eszközbeszerzés is.

A most záruló projekt célja az egészséges, biztonságos és motiváló környezet kialakítása a gyermekek számára, a beruházás hozzájárul a kisgyermekes szülők munkaerőpiacra történő visszatéréséhez, ezáltal a foglalkoztatás növeléséhez és az óvodai ellátáshoz való jobb hozzáféréshez.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósult meg.

 

További információ kérhető:

  • Barta Gábor projekt manager
  • Egri Főegyházmegye
  • 3300 Eger, Széchenyi u. 1.
  • Telefon: 36/517-750
  • Projekt azonosító: TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00010