Városháza
Önkormányzat

Tündérkert Óvoda infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát munkába állást segítő, intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Tündérkert óvoda (Miskolc, Aba u. 49.) infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.2.1-15-MI1-2016-00005 jelű projektje keretében a Tündérkert óvoda korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

Az épület tervei 1968-ban-ban készültek, majd valószínűleg ugyanebben az évben meg is épült. Épületszerkezetei elavultak, felújításra szorultak, akadálymentesítése nem megoldott. Az óvoda jelenleg 6 csoportszobával működik. 

A projekt során 125 óvodai férőhely kerül felújításra, hogy a fejlesztést követően a gyermekeket modern, korszerű körülmények között tudják elhelyezni. Az óvoda teljes felújítását tervezik: lesz külső hőszigetelés, nyílászáró csere és energetikai felújítás, alap tisztító festés. A felújítás és bővítés során megrongálódó terasz- és udvarrészek helyreállítása is szükségessé válik.

Sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére, az udvar-, játszóudvar felújítására, biztonságossá tételére, valamint az intézmény akadálymentesítésére. Az udvaron egy öntött műgyanta burkolattal ellátott multifunkciós sportpálya kialakítása történik, amely többféle labdajáték játszására lesz alkalmas.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.06.15.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.11.02.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 206.103.379 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Záró sajtóközlemény