Városháza
Önkormányzat

Dobó Katica Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Dobó Katica Bölcsőde (Miskolc, Hadirokkantak út. 26.) infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.2.1-15-MI1-2016-00004 jelű projektje keretében a Dobó Katica Bölcsőde (Miskolc, Hadirokkantak út. 26.) korszerűsítését valósította meg. 

A projektről

Az 1979-ben, Falk Judit okleveles építészmérnök által tervezett 60 fős bölcsőde eredeti funkcióját mai napig megtartotta. Földszintes, pavilonos elrendezésű épületről van szó, amely három gondozási egységet, hat gyermekszobát és egy gazdasági blokkot tartalmaz. A gazdasági és a gondozási szárnyakat egy ún. semleges folyosó köti össze, amelyen a belső gazdasági forgalom, étel- és ruhaszállítás, személyzeti közlekedés zajlik.

A projekt magában foglalta az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, valamint sor került a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére, az udvar-, játszóudvar felújítására, biztonságossá tételére, valamint az intézmény akadálymentesítésére.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete 2017.05.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2017.10.17.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 163.142.627 Ft
Támogatási intenzitás 100%

Sajtóközlemény - Dobó Katica Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése