Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Margaréta Bölcsőde férőhely bővítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Margaréta Bölcsőde férőhely bővítése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00011 azonosító számú projektje keretében a 3532 Miskolc, Bokréta út 1. szám alatt található önkormányzati tulajdonú bölcsődében a férőhelyek számát 84 főről 112 főre emelte a megnövekedett lakossági igények alapján.

A projektről

A fejlesztéssel érintett Margaréta Bölcsőde korábban 84 bölcsődés korú gyermek bölcsődei gondozását biztosította 3 gondozási egységben (6 csoportban). 

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata célja volt a projekt megvalósításával, hogy a Margaréta Bölcsőde a bölcsődei férőhelyinek számának 84 főről 112 főre emelje a megnövekedett lakossági igények alapján, illetve a korábban is bölcsőde funkciójú épületrészek megújuljanak. 

A projekt során további 1 épületszárnyban bölcsődei funkció, további 1 szárnyban pedig játszóház funkció alakult ki. A kivitelezési tevékenység során a 2 épületszárny bölcsődei és játszóház funkció fogadására átalakításra került, valamint a korábban ÉMOP támogatásból felújítás nélkül maradt korábban is bölcsőde funkciójú épületrészek (csoportszobák, vizesblokkok, kiszolgáló egységek, összekötő folyosók, játszóudvar) korszerűsítése is megvalósult. 

A projekt keretében a bölcsődei funkció ellátásához szükséges eszközök, bútorok, játékok is beszerzésre kerültek.

TOP-6.5.1 forrásból az épület energetikai korszerűsítése valósult meg, Így a teljes épület felújítása megtörtént.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2023.12.19.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 270 048 526 Ft
Támogatási intenzitás 100%