Városháza
Önkormányzat

Bölcsődék infrastrukturális fejlesztése

A Miskolci Mesemalom, Napraforgó és Diósgyőri Bölcsöde Infrastrukturális Fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott projekt keretében Miskolc város három bölcsőde épületének infrastrukturális fejlesztését valósította meg. A projekt részeként újult meg a Mesemalom, a Napraforgó és a Diósgyőri Bölcsőde, amelyek a felújításnak köszönhetően komfortosabbá teszik az ide járó kisgyermekek és az itt dolgozók életét. Az intézmények felújítása magában foglalta a homlokzatok külső hőszigetelését, a nyílászárók cseréjét, a foglalkoztató egységek és a vizesblokkok korszerűsítését, a levegőztető teraszok és homokozók felújítását, projektarányos akadálymentesítését, valamint alternatív energiaforrások (20-20 darab napelem) beépítését. A teraszokhoz szélérzékelős mobil textil-árnyékolók kerültek felszerelésre. Ezen felül a Mesemalom Bölcsődében az épület emeleti részén kialakítottak egy tanácsadói szobát, valamint a Diósgyőri Bölcsődében egy játszószobát.

A Mesemalom Bölcsődében 3 gondozási egységben 6 működő csoportszobában, a Napraforgó Bölcsődében 4 gondozási egységben jelenleg 6 működő csoportszobában, a Diósgyőri Bölcsődében pedig 3 gondozási egységben 6 működő csoportszobában folyik a szakszerű nevelési, gondozási munka, mindhárom intézmény esetében 84 férőhelyen. Fontos, hogy a bölcsődei férőhelyek minőségét növelni tudtuk a beruházásnak köszönhetően. A kivitelezést a Mesemalom Bölcsőde esetében az MB-Szer Kft. és a Dam-Bau Kft., a Napraforgó Bölcsődében a TITÁN-SERVICE Kft. és a REÁL-BER Kft., a Diósgyőri Bölcsőde esetében pedig a Dam-Bau Kft. és az MB-Szer Kft. végezte el, a felújítási terveket mindhárom intézménynél Papp László építésztervező készítette.

„A miskolci Mesemalom, Napraforgó és Diósgyőri bölcsőde infrastrukturális fejlesztése” projekt összköltsége 349 858 174 forint, 100%-os támogatási intenzitás mellett.

Sajtóközlemény -„A Miskolci Mesemalom, Napraforgó és Diósgyőri Bölcsőde Infrastrukturális Fejlesztése” című projekt

 

Dobó Katica Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Dobó Katica Bölcsőde (Miskolc, Hadirokkantak út. 26.) infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.2.1-15-MI1-2016-00004 jelű projektje keretében a Dobó Katica Bölcsőde (Miskolc, Hadirokkantak út. 26.) korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

Az 1979-ben, Falk Judit okleveles építészmérnök által tervezett 60 fős bölcsőde eredeti funkcióját mai napig megtartotta. Földszintes, pavilonos elrendezésű épületről van szó, amely három gondozási egységet, hat gyermekszobát és egy gazdasági blokkot tartalmaz. A gazdasági és a gondozási szárnyakat egy ún. semleges folyosó köti össze, amelyen a belső gazdasági forgalom, étel- és ruhaszállítás, személyzeti közlekedés zajlik.

A projekt magában foglalja az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, valamint sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére, az udvar-, játszóudvar felújítására, biztonságossá tételére, valamint az intézmény akadálymentesítésére.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2017.05.01.

A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2017.10.17.

A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 163.142.627 Ft

Támogatási intenzitás: 100%.

Sajtóközlemény - Dobó Katica Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

 

Katica Bölcsőde infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Családbarát, munkába állást segítő intézmények, közszolgáltatások fejlesztése – Katica Bölcsőde (Miskolc, Szilvás u. 39.) infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.2.1-15-MI1-2016-00003 jelű projektje keretében a Katica Bölcsőde (Miskolc, Szilvás u. 39.) korszerűsítését valósítja meg. 

A projektről

Az 1978-ban, Falk Judit okleveles építészmérnök által tervezett épület eredetileg egy 6560,0 m2-es telken 100+60 fős, teljes szinteltolásos, teraszos elrendezésű óvoda-bölcsőde volt. A jelenleg bölcsődeként működő épületrész az intézmény Szilvás utcával párhuzamos felső részét jelenti, mintegy 2500,0 m2-es telekterülettel. Gondozási egységek száma: 2 db, gyermekszobák száma: 4 db. 

A projekt magában foglalja az energiatakarékosságot célzó beruházások közül a nyílászárók cseréjét, a külső hőszigetelést, valamint sor kerül a szabadidős programoknak lehetőséget biztosító terek fejlesztésére, az udvar-, játszóudvar felújítására, biztonságossá tételére, valamint az intézmény akadálymentesítésére.

A projekt megvalósításának tervezett kezdete: 2017.05.01.

A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése: 2017.10.17.

A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége: 174.475.747 Ft

Támogatási intenzitás: 100%.

Záró sajtóközlemény - Katica Bölcsőde

Miskolc, Margaréta Bölcsőde férőhely bővítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Margaréta Bölcsőde férőhely bővítése” című, TOP-6.2.1-16-MI1-2017-00011 azonosító számú projektje keretében a 3532 Miskolc, Bokréta út 1. szám alatt található önkormányzati tulajdonú bölcsődében a férőhelyek számát 84 főről 112 főre emeli a megnövekedett lakossági igények alapján.

A projektről

A fejlesztéssel érintett Margaréta Bölcsőde 84 bölcsődés korú gyermek gondozását 3 gondozási egységben, azaz 6 csoportban biztosítja jelenleg. A bölcsőde jelenleg egy 6 szárnyú épület 3 épületszárnyában működik.

A projekt célja, hogy további 2 épületszárnyban bölcsődei funkció alakuljon ki, további egy gondozási egységet és egy játszószobát terveznek itt létrehozni.

A kivitelezési tevékenység során a bővítés mellett egy másik forrásból az épület energetikai korszerűsítése is megtörténik.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2020.04.30.

A projekt elszámolható bruttó összköltsége: 165 957 287 Ft

Támogatási intenzitás: 100%.