Városháza
Önkormányzat

Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” című, TOP-6.3.2-15-MI1-2016-00002 jelű projektje keretében a diósgyőri városközpont megújítását valósította meg konzorciumban a Diósgyőri Római Katolikus Plébániával. A Magyar Állam és az Európai Unió támogatásával megvalósult fejlesztések javítják a településrész általános környezeti állapotát, segítik fenntartható fejlődési pályára állítását.

A projekt keretében

  • Megtörtént a Petőfi Sándor Fiókkönyvtár klímatudatos felújítása.
  • Elkészült a Diósgyőri Római Katolikus Plébánia templomkertjének fejlesztése.
  • A Vár utcában egy rossz műszaki állapotban lévő ingatlan felújításával létrejött egy kávézó.
  • Megújult az Árpád úti szolgáltatóház előtti tér, ahol zöldfelületek, új padok és villanyoszlopok, gyönyörű szökőkút, kulturált környezet és helyi termelői piac várja a pihenni, beszélgetni, vagy éppen vásárolni vágyókat.
  • A Táncsics Mihály tér is megújult, a növényállományt bővítése, frissítése révén.
  • A II. János Pál pápa tér kialakításával impozánssá vált a diósgyőri városközpont, a tér lépcsőzetes süllyesztést kapott a Szinva-patak medre felé, emellett egy zenélő szökőkút nyújt egyedi élményt az odalátogatóknak.
  • A Nagy Lajos király útja és a Blaha Lujza utca közötti zöld területen kialakításra került egy játszótér a gyerekek számára.
  •  A Pálosok Parkjában kialakított Sportpark várja a sportolni vágyó lakosságot, illetve megújult jó néhány utcabútor is.

A „Diósgyőr városközpont integrált rehabilitációja” projekt Miskolc Településfejlesztési Koncepciójának és Integrált Településfejlesztési Stratégiájának megfelelően valósult meg, hozzájárulva a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program gazdaságfejlesztési, illetve a lakosság megtartását szem előtt tartó céljaihoz.

A projekt megvalósítás befejezése 2022.10.31.
A projekt tervezett elszámolható bruttó összköltsége 936.377.261 Ft
Támogatási intenzitás 100%