Városháza
Önkormányzat

MESZEGYI - Szépkor Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „MESZEGYI - Szépkor Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése” című TOP-6.6.2-15-MI1-2016-00003 jelű projektje keretében a Szépkor Szolgáltatási Központ korszerűsítését valósította meg. 

A projektről

A Mátyás király út 15. szám alatt található ingatlan meglévő alaprajzi elrendezése nem alkalmas sem az idősek megfelelő ellátására, kiszolgálására, sem pedig a személyzet szociális igényeinek kielégítésére. A projekt célja a szolgáltatási központ építészeti, gépészeti és elektromos felújítása, infrastrukturális fejlesztése, energiahatékonysági korszerűsítése és az akadálymentesség, valamint esélyegyenlőség biztosítása volt.

Az épület homlokzatán és a lapos tetőn hőszigetelés történt meg, az ablakok és bejárati ajtók az energetikai követelményeknek megfelelő műanyag tok- és szárnyszerkezetűre cserélődtek.

Az akadálymentesség biztosítása érdekében mozgássérült parkoló, bejárati rámpa, akadálymentes WC és színkontrasztos taktilis sávok kerültek kialakításra. 

Az infrastrukturális fejlesztések eredményeként a már működő ellátások minőségbeli javulása, az idősek, valamint az őket ellátó személyzet komfortérzetének növekedése volt a cél. Az energetikai felújításnak köszönhetően egy gazdaságosabban működő intézmény jött létre. 

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2016.10.01.
A projekt megvalósítás tervezett fizikai befejezése 2021.05.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 58.486.459 Ft
Támogatási intenzitás 100%