Kezdőlap

Európai Egyetemi Játékok 2024 – Debrecen-Miskolc

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen 2024. július 12-24. között Európai Egyetemi Játékokat (EUG) rendez. A két városban összesen 17 sportágat felvonultató multisport eseményre várhatóan 40 ország, 400 egyeteméről több, mint 5000 résztvevő érkezik.

Az Európai Egyetemi Játékok a világ egyik legnagyobb multisport rendezvénye, amelyen az európai egyetemek sportolói mérik össze tudásukat. A rendezvényt kétévente rendezi meg valamely egyetemi város. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2018-as, a madridi közgyűlésén meghozott döntésének értelmében Debrecen és Miskolc ad otthont a hatodik Egyetemi Játékoknak, amely hazánk legnagyobb létszámú sporteseménye lesz az 1965-ös nyári Univerziádé óta.

 

Miskolc a porondon

A Játékok idején Miskolcra várhatóan 3000 sportoló és kísérő érkezik Európa minden szegletéből, hogy megmérettesse magát sportágában, kapcsolatokat építsen az egyetemi közegen belül, és hogy új élményekkel gazdagodjon. Miskolc turisztikai erősségei kiemelt szerepet kapnak majd, ugyanis a Játékok szervezői különböző kiegészítő programok révén a város népszerű látványosságaira irányítják majd a figyelmet.

Városunk a Játékok 17 sportága közül tíznek ad majd otthont. A kosárlabda, röplabda, vízilabda, valamint strandröplabda küzdelmei mellett Miskolcon kerül megrendezésre a négy küzdősport (judo, taekwondo, karate, kick-box), valamint a sakk és a tenisz tornája is.

 

Helyszínek

  • Generali Aréna (Kosárlabda, Röplabda)
  • Jégcsarnok (Kosárlabda, Röplabda)
  • DVTK Aréna (Kosárlabda)
  • Miskolci Egyetemi Könyvtár (Sakk)
  • Miskolci Egyetemi Körcsarnok (Judo, Karate, Taekwondo)
  • Miskolci Egyetemi Teniszcentrum (Tenisz, Kick-box)
  • Miskolci Egyetemi Strandröplabda Centrum (Strandröplabda)
  • Ellipsum Élmény és Strandfürdő (Vízilabda)

 

Kövess minket!

European Universites Games 2024

Debrecen-Miskolc,  2024.07.12 – 24.

www.eug2024.eu

 

Közösségi média:

https://www.facebook.com/eug2024

https://www.instagram.com/eug2024/

https://www.tiktok.com/@eug2024hungary

https://www.youtube.com/@eug_2024

https://twitter.com/eug2024

Európai Egyetemi Sportszövegség - https://www.eusa.eu/

Magyar Egyetemi és Főiskolai Sportszövetség - https://mefs.hu/