Városháza
Önkormányzat

Soós Attila

önkormányzati képviselő
FIDESZ
Elérhetőségek

e-mail cím: ata.soos@gmail.com 

Telefon: +36-30-966-2321

Választás

2010 óta vagyok önkormányzati képviselő, főként városüzemeltetési és városfejlesztési ügyekkel foglalkozom, szívem csücske a történelmi Avas és az abban rejlő óriási potenciál. Magam is pincetulajdonos vagyok.

Iskolai végzettségek

Miskolci Szilágyi Dezső Általános Iskola
Herman Ottó Gimnázium
közgazdász, Nehézipari Műszaki Egyetem / Miskolci Egyetem

Képviselői program

Egyszerű miskolci lakosként pályám kezdetekor kezdett zavarni, hogy – dacára annak, hogy Miskolc mindig kormánypárti volt – a város nem fejlődik, nincs elképzelés az újbóli fejlődési pályára állításról, nem történik a város talpra állításában érdemi lépés, lassan leépülünk. Ez akkoriban különösen azért keserített el, mert tanácsi gyerekként, amióta az eszemet tudom, mindenkit és mindent ismertem a Tanácsháza, majd a Városháza környékén, gyermekként, majd felnőttként is beleláthattam a város „működtetésébe”.
2010-ben kaptam felkérést először, hogy vegyek részt egy városfejlesztési koncepció kidolgozásában, majd a miskolciak bizalmából annak megvalósításában is részt vehettem.  Most, 2019 után is büszke vagyok rá, hogy a város az elmúlt évtizedekben soha nem fejlődött annyit, mint az utolsó kilenc évben. Vonatkozik ez az infrastruktúrára, a munkahely-teremtésre, az elvándorlás megállítására, a közbiztonságra és egy újra ismertté váló és kifejezetten „zöld” város újbóli talpra állítására is.
Erőmmel, gondolataimmal és sok energiával továbbra is a szülővárosom akarom építeni, ebben minden hasonló értékrenddel és szándékkal rendelkező embernek továbbra is partnere vagyok és leszek.
Hajrá Miskolc, hajrá Diósgyőr!

Önéletrajz

Tősgyökeres miskolci vagyok, anyai ágon sváb, apai ágon a legendák szerint délvidéki magyar ősökkel, de már nagyszüleim is ebben a szeretett városban éltek.
Részben az Avas alján, az épülő lakótelep szomszédságában, részben Berekalján nőttem fel, iskoláimat a Szilágyiban, majd a Hermanban végeztem, innen az anyai iránymutatás alapján egyenes út vezetett a Nehézipari Műszaki Egyetemre, majd már a Miskolci Egyetemen végeztem közgazdászként. Miskolcon házasodtam, itt születtek gyermekeim, itt temettem el felmenőimet, itt élek a mai napig is. Ez a város fontos nekem.
Régész szerettem volna mindig lenni, turkáltam az Avason, valamint a Diósgyőri Várban, a Marjalaki és Dobrossy könyveken nevelkedtem, mindig büszke voltam rá, hogy egy óriási történelmi múlttal rendelkező városban lakom, innen jött a fokozott érdeklődés a helytörténet iránt.
Az egyetemi tanulmányaim óta ezzel együtt bankban dolgozom, ez a szakmám, szeretem.