Városháza
Önkormányzat

Badány Lajos

önkormányzati képviselő
Velünk a Város

1. önkormányzati választókerület
Elérhetőségek

e-mail cím: badany.lajos@miskolc.hu
telefon:46/512-755

Iskolai végzettségek

1981-1985    érettségi, Zrínyi Ilona Gimnázium
1985-1987    elektronikai műszerész, kiegészítő képzés
1988-1992    távközléstechnikai üzemmérnök, Műszaki Főiskola, Győr
1996-1999    mérnök-közgazdász, Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kar
2002-2004    gyengeáramú műszaki ellenőr, Budapesti Műszaki Egyetem

Képviselői program

A Selyemréten éltem 35 éves koromig, szüleim, barátaim a mai napig oda kötnek. Mivel napi rendszerességgel látogatom őket, személyesen tájékozódom, és közvetlenül szembesülök a városrész problémáival. MÁV-alkalmazottként gyakran megfordulok az MVSC pálya környékén, korábban többször felszólaltam a sporttelep felújításának szorgalmazása ügyében.

A következő 5 éves ciklusban az alábbi feladatok megoldása érdekében kívánok dolgozni:

Általános célkitűzések: A közbiztonság megerősítése, prostituáltak, drogosok, közterületen italozók és rendzavaró antiszociális egyének eltávolítása. Utak, utcák burkolatának helyreállítása, közvilágítás korszerűsítése, akadálymentesítés, játszóterek létesítése. A közterületekre megfelelő számú szeméttároló kihelyezése. Az Y-híd és a Tiszai pályaudvar többször megígért és elhalasztott beruházásainak megindítása, a területre átfogó fejlesztési terv készítése, a környezet rendbetétele. Állami szerepvállalással új, korszerű miskolci repülőtér megvalósításának szorgalmazása távolabb a lakott területtől, de közel az ipari zónákhoz, bevonva azt Miskolc közlekedési infrastruktúrájába.

Selyemrét és környéke: A többször átépített selyemréti strand működőképességének biztosítása és korábbi vonzerejének visszaállítása. A teljes parkolási rendszer felülvizsgálata, és hozzáigazítása az ott lakók igényeihez. A Selyemrét-déli lakótelep parkolóhelyeinek lehetőség szerinti bővítése, a strandra érkező vendégek átirányítása a Baross utcai parkolóba. A városrész szolgáltatási színvonalának javítása. A Szinva patak medrének rendszeres karbantartása. A Szinva és Fonoda utca környékén tapasztalható törvényen kívüli állapotok megszüntetése. A Besenyői, Zsigmondi, Sajószigeti és Repülőtéri utak által határolt egykori iparterületre barnamezős beruházások telepítésének szorgalmazása.

Szentpéteri kapu és környéke: Egy teljes szolgáltatói funkcióval ellátott kis városrész központ kialakítása. Egyeztetés a Miskolcon megtelepült multinacionális cégekkel annak érdekében, hogy a Szentpéteri kapui 20 emeletes toronyház átépítését követően csak a városvezetéssel szerződésben leszabályozott feltételek teljesülése esetén lehessen bérlőket elhelyezni. Az épület előtti tér rendezése. A Besenyői útra átvezető felüljáró felújítása, megnyitása. A Hodobay lakótelepen a parkolási rend felülvizsgálata.

Martinkertváros csapadékvíz-elvezetési problémájára átfogó rendezési terv készítése, a megvalósításhoz szükséges központi források előteremtésének szorgalmazása. A Pitypang óvoda tulajdonjogi helyzetének rendezése, önkormányzati tulajdonba vétele. Az épület állagmegóvásának biztosítása. Az Alkotmány utca zajterhelésének megvizsgálása, s amennyiben indokolt, zajvédő fal létesítésének kezdeményezése. Indítványozni a buszjáratok útvonalai bővítését, a járatok összehangolását, a lakosság véleményének és az újonnan épülő kertvárosi övezet utcahálózatának figyelembevételével.

Önéletrajz

Badány  Lajos  mérnök-közgazdász, jelenleg a MÁV műszaki ellenőre, projekt-koordinátora. Miskolc Megyei Jogú Város Városgazdálkodási és Városüzemeltetési Bizottságának elnöke. Gazdaságfejlesztési tanácsnok.