Miskolci fotósok látogattak a Városházára

Miskolci fotósok látogattak a Városházára

Miskolci fotósok a Városházán

„150 éves a magyar műemlékvédelem” – ezzel a mottóval nyit a Kulturális Örökség Napjai rendezvény honlapja. Az eseményt idén szeptember 17-18-án tartották, és Miskolc, a miskolci önkormányzat, sőt, azon belül a Főépítész Kabinet közreműködését is kérték-javasolták a főszervező Lechner Ödön Tudásközponttól.

„A LECHNER TUDÁSKÖZPONT A MINISZTERELNÖKSÉG ÉPÍTÉSZETI, ÉPÍTÉSÜGYI, INGATLAN-NYILVÁNTARTÁSI ÉS TÉRINFORMATIKAI SZAKMAI HÁTTÉRINTÉZMÉNYE, KÜLDETÉSE AZ ÉPÍTETT KÖRNYEZETHEZ ÉS TÉRADATOKHOZ KAPCSOLÓDÓ SZÉLES KÖRŰ KÖZSZOLGÁLTATÁSAINAK DIGITALIZÁCIÓJA ÉS TÁRSADALMASÍTÁSA. A MÉRNÖKI VILÁG POLIHISZTOR CSALÁDJÁRA UTALÓ LECHNER NÉV A TUDÁSKÖZPONT SZÁMÁRA EGYET JELENT LECHNER LAJOS KREATÍV ÉS TÖKÉLETESSÉGRE TÖREKVŐ VÁROSTERVEZŐ SZEMLÉLETÉVEL, LECHNER ÖDÖN, LECHNER JENŐ, LECHNER KAMILL, ÉS VALAMENNYI LECHNER LESZÁRMAZOTT MÉRNÖKI ÉS ÉPÍTÉSZ SZELLEMISÉGÉVEL.” (FORRÁS: HTTPS://LECHNERKOZPONT.HU/OLDAL/BEMUTATKOZAS)

Munkatársaimmal azt találtuk ki, hogy erre az alkalomra, a Kulturális Örökség Napja célkitűzése szellemében, az – amúgy is nyitott – Városházát nyitjuk meg és oda invitáljuk (ha nem is „mindenkit”, de) azokat a fényképeszeket, akikkel kapcsolatban állunk. A Miskolci Fotóklub, valamint a vele együttműködő diósgyőri fotós közösség tagjai látogatták meg így azon a szombaton a Polgármesteri Hivatal épületegyüttesét. Némi idegenvezetéssel segítve végigjárhatták, mintegy három óra időtartamban, a régi épületrészeket éppúgy, mint a 2010 környékén felépült új szárnyat. Megnézték a folyosókat, üveghidakat, lépcsőházakat, udvarokat, tetőteraszt és kilátótornyot, de a közgyűlési termet is vagy az ügyfélszolgálati részleg bármely városlakó számára ismerős, ám ezúttal, hétvége lévén, szokatlanul üres helyiségeit, tereit. Az átláthatóság jelképeként is, rengeteg az üvegfelület a Városházán, úgyhogy az innen-onnan feltűnő tükröződések még külön fotótémát kínáltak a fényképészeknek. A csoport Herendy Adrienn és Kanyog Miklós szervezésében érkezett, és reményeink szerint elégedetten, sok-sok érdekes „kattintást” begyűjtve távozhatott! Szívesen látjuk őket máskor is!


Göncző Dutkay Zoltán, Simay Attila, Kanyog Miklós, Herendy Adrienn, Spiko Angéla


fotók: Balogh Attila

 

Szunyogh László városi főépítész