Városháza
Önkormányzat

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Kormányzat vissza nem térítendő támogatásából valósul meg a „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” elnevezésű projekt, amelyet Miskolc MJV Önkormányzata nyújtott be a Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című (TOP-6.1.4-15-MI1-2016-00001 számú) felhívás keretében. A projektben megvalósuló, új állatfajok bemutatását szolgáló látogatóterek és kifutók megépítésének célja a természeti értékekben rejlő turisztikai lehetőségek hasznosítása, a természeti értékek védelmére irányuló tudatos magatartás kialakítása. 

A projektről

A „Miskolci Állatkert és Kultúrpark ökoturisztikai fejlesztése” projektben Himalája-bemutató (kék juh, hópárduc, jak), Oroszlánház és kifutó épül, valamint felújítják a Tigrisházat. Új fogadóközpontot, továbbá 40-50 fő befogadására alkalmas új szabadtéri oktatóteret alakítanak ki. A fogadóközpontban ajándékbolt és vendéglátóegység létesül, és bővítik a meglévő büfét is. Megújulnak a látogatók által használt belső utak, és egy új tematikus játszótér is készül a gyermekek számára.   

A fejlesztés eredményeként várhatóan nő a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatóinak száma, tartózkodási ideje, pénzköltése, és tovább bővülnek a turisztikai szolgáltatások és programlehetőségek. Az ajándékbolt, büfé és étterem fejlesztésével a projekt közvetetten munkahelyeket teremt. 

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2019. 03. 31.
A projekt tervezett elszámolható nettó összköltsége 400.000.000 Ft
Támogatási intenzitás 100%