Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Hejőcsabai Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, MESZEGYI - Hejőcsabai Szolgáltatási Központ infrastrukturális fejlesztése” című, TOP-6.6.2-15-MI1-2016-00004 azonosító számú projektje keretében a 3508 Miskolc, Sütő János u. 6. szám alatt található önkormányzati tulajdonú épület felújítását valósítja meg, hogy az a hatályos épületenergetikai követelményeknek, akadálymentesítésnek és a kedvezőbb üzemeltetési feltételeknek megfeleljen.

A projektről
A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény – Miskolc területén – az idősek otthon közeli ellátását (étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek nappali ellátása) szolgáltatási központon keresztül biztosítja. A szolgáltatási központokban, az idősek szociális alapszolgáltatásainak biztosítása személyre szabottan, az egyéni szükségletek figyelembe vételével történnek, ami az idősellátás és a családsegítő szolgáltatás szoros együttműködésén alapul.
A projekt keretében nem történik kapacitás és férőhelybővítés. A bővítés egy irodahelyiséget és egy fedett teraszt tartalmaz, amelyek hozzáépítésével az intézmény rendeltetése nem változik, csak nő a hasznos alapterület. A felújítás során megtörténik a nyílászárók cseréje, valamint az épület teljes körű külső homlokzati felújítást kap hőszigetelő rendszer kialakításával. Átalakításra kerül a villámhárító rendszer és új fűtési rendszert építenek ki. Az épületben létrehoznak egy új akadálymentes mosdót is. A melegítőkonyhát is érinti a felújítás, illetve a közös használatú helységek okán a fejlesztés a házi segítségnyújtás is érinti (öltözők, mosdók, iroda).

A cél, hogy a magasabb szükségletű személy (idősek) – a megfelelő szakmai támogatás biztosításával a szellemi leépülés során is aktívan, jó életminőséget megőrizve, biztonságban éljenek. Önellátási képességük csökkenése mellett is kielégítettek legyenek szükségleteik és meg tudják őrizni emberi méltóságukat.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése 2021.03.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége 75 209 762 Ft
Támogatási intenzitás 100%