Városháza
Önkormányzat

Miskolc, Bulgárföldi Szolgáltatási Központ infrastrukturális korszerűsítése

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Miskolc, Bulgárföldi Szolgáltatási Központ infrastrukturális korszerűsítése” című, TOP-6.6.2-16-MI1-2017-00002 azonosító számú projektje keretében a 3534 Miskolc, Fazola Henrik u. 4. szám alatt található önkormányzati tulajdonú épület szolgáltatási központ részének az infrastrukturális felújítását valósítja meg.

A projektről
A Miskolci Egyesített, Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény keretein belül biztosítja Miskolc a szociális alapellátás és gyermekjóléti szolgáltatás feladatait, melynek fenntartója Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A fejlesztéssel érintett Bulgárföldi Szolgáltatási Központ által jelenleg ellátott feladatok az idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés és átmeneti ellátás. A Bulgárföldi Szolgáltatási Központnak Miskolcon, a Fazola Henrik u. 4. szám alatt található önkormányzati tulajdonú ingatlan ad otthont, melyben a szociális alapszolgáltatási központ mellett egy óvoda is működik.
Jelen forrásból infrastrukturális felújítás valósul meg épületgépészeti, épületvillamossági és épületszerkezeti fejlesztésekkel, valamint a főzőkonyha átalakításával.
A projekt megvalósítási ideje alatt átszervezésre kerülnek a szociális alapellátási funkciók Miskolcon. A Bulgárföldi Szolgáltatási Központban az alábbi szolgáltatások lesznek elérhetőek: idősek nappali ellátása, házi segítségnyújtás, szociális étkeztetés, családsegítés és gyermekjóléti szolgálat. A fejlesztést követően a Fazola u. 4. szám alatt az átmeneti ellátás, mint szolgáltatás megszűnik, helyette családsegítő és gyermekjóléti szolgáltatás fog megvalósulni, mely másik szolgáltatási helyről kerül átköltöztetésre.

A projekt megvalósítás tervezett befejezése: 2021.03.31.
A projekt elszámolható bruttó összköltsége: 105 535 588 Ft
Támogatási intenzitás: 100%.