Városháza
Önkormányzat

Miskolc MJV Önkormányzatának területi együttműködését segítő programjai

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Területi együttműködését segítő programjai

Elkészült a Járási Esélyteremtő Programterv a Miskolci Járásból a programhoz csatlakozó 20 önkormányzat, egyházi szervezetek, gazdasági társaságok, civil szervezetek, és közigazgatási partnerek együttműködésének köszönhetően. Az Uniós Támogatással, az Államreform Operatív Program keretében kidolgozott terjedelmes dokumentum feltárja a településeken tapasztalható esélyegyenlőségi problémákat, és javaslatokat fogalmaz meg ezek megoldására. 

A „Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzatának Területi együttműködését segítő programjai” című, ÁROP-1.A.3-2014-2014-0118 azonosító számú projekt 2015. november 25-én tartott záró konferenciáján  elhangzott: a projekt fő célkitűzése volt, hogy a miskolci járáshoz tartozó települések együttműködésével elősegítse a társadalmi felzárkóztatást. A programban résztvevő önkormányzatok, egyházak és civilek 52 különböző szakmai rendezvényen harmonizálták a Helyi Esélyegyenlőségi Programokat, amelyek alapján elkészítették a Járási Esélyteremtő Programtervet.

Az Államreform Operatív program egyik fő célja, hogy a szoros, szakmailag koordinált együttműködésnek köszönhetően a különböző szervezetek megújulhassanak, javuljon az ellátás minősége, szervezettsége, s így meg tudjanak felelni az új társadalmi kihívásoknak. A projekt során 25 olyan együttműködési megállapodás is született, amelyek szabályozzák és elősegítik az állami, önkormányzati és civil szereplők hatékony közös feladatellátását.

A projekt 100 %-os támogatási intenzitású, összköltsége 33,98 millió forint. A projekt az Államreform Operatív Program keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg.

 

Sajtóközlemény

Jogszabályok felülvizsgálata

Járási esélyteremtő programterv

Esélyegyenlőségi terv

Fotódokumentáció 08.12.

Fotódokumentáció 08.11.

Fotódokumentáció 08.10.

Fotódokumentáció 08.06.

Fotódokumentáció 08.05.

Fotódokumentáció 08.04.

Fotódokumentáció 08.03.

Fotódokumentáció 07.30.

Fotódokumentáció 07.27.

Fotódokumentáció 07.28.